Winkelmanagement | UCLL

Over het Graduaat Winkelmanagement

Docenten en gastsprekers uit de retail, bedrijfsbezoeken, leermomenten gefocust op ervaring (werkplekleren), het ondernemingsproject, … De retailsector wordt voor jou een vertrouwde omgeving.

Door je ervaring via werkplekleren ben je bovendien klaar voor je verantwoordelijkheid in je toekomstige job. Je weet precies hoe een filiaal te runnen:  met je team creëer je een moderne en dynamische shopbeleving. Alles is gericht op tevreden klanten.

Studieprogramma

Semester 1 Openvouwen
Semester 2 Openvouwen
Semester 3 Openvouwen
Semester 4 Openvouwen
Vrijstellingen

Indien je vakinhoud volgens jou al eerder in een andere gelijkaardige opleiding uit het hoger onderwijs (gedeeltelijk) hebt gevolgd, kan je ook navragen of je vrijstellingen kan krijgen.

Mogelijke vrijstellingen bespreek je met de trajectcoach voor het graduaat Winkelmanagement is dat: Jan Van hoe

Starten zonder voorkennis

Dat kan! Je hoeft geen specifieke vooropleiding  te hebben afgerond om aan de slag te gaan. Er is geen voorkennis vereist maar een student uit de richtingen kantoor, verkoop of handel of een talenrichting (zoals moderne talen)  zal wellicht een lichte voorsprong hebben. Heb je dat niet? Geen zorgen: wij zeten in op extra aandacht aan differentiatie in je begeleiding!

Tijdens de opleiding winkelmanagement krijg je de kans om naast de theorie ook je eiden ideeën uit te werken in verschillende vakgebieden, wat maakt dat alles wat je leert in de verschillende vakdomeinen kan samenvoegen tot één geheel. Het theoretische gekoppeld aan het praktische maakte het voor mij een super ervaring.

Laura Sterckx
alumna graduaat Winkelmanagement

Deze opleiding houdt rekening met alles wat er op dit moment actueel is. Hierdoor is het makkelijk leuk om wat je hebt geleerd direct te kunnen toepassen in de praktijk..

Ester Janssen
Alumna graduaat Winkelmanagement

Campus

Campus Hertogstraat wordt vanaf academiejaar 2023-2024 de nieuwe thuisbasis van deze opleiding! Lees er hier meer over.

Na het graduaat

Aan de slag

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in  (online) retailbedrijven.

  • filiaalmanager
  • vestigingsmanager 
  • afdelingsmanager

Verder studeren

Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Marketing’ of ‘Logistiek Management’ of het keuzetraject ‘KMO & Ondernemen’ te behalen.

Winkelmanagement, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: