Infrastructure | UCLL

Over Infrastructure 

In dit keuzetraject ligt de focus op: cloudbeheer, thuis- en bedrijfsnetwerken en automatisatie. Dit is jouw ideale keuzetraject indien je ...

 • ... wil weten hoe streaming werkt 
 • ... kennis wil maken met allerhande technologieën om taken te automatiseren
 • ... typische thuisnetwerken en netwerken van grote bedrijven wil beheren

Studieprogramma Toegepaste Informatica

Eerste jaar: algemene basis

Je maakt samen met de andere studenten van Toegepaste informatica via de combo van theorie en praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle relevante aspecten van IT voor je carrière zoals Programmeren in Python, Database beheer en business basics.

Vanaf het tweede jaar:

Specialisatie in cloudbeheer, thuis- en bedrijfsnetwerken, cybersecurity & automatisatie

Na die brede basis maak je de keuze voor het keuzetraject Infrastructure. Ontdek de vakken hier:

Vrijstellingen

Vragen over vrijstellingen?  Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:

Tot binnenkort? 

Jouw projecten met experts

Onze Moving Minds genieten mee van de bevindingen, het onderzoek en de expertise van ons R&E-Team. Dat toont zich onder meer in het VODO-principede vervlechting van onderzoek, dienstverlening en onderwijs.

NASA achterna

Pieter Fiers en Simon Germeau ontwikkelden voor hun thesisproject Toegepaste Informatica een rover die dankzij machine learning volledig zelf bospaden kan volgen en ze in kaart kan brengen.

Dat houdt in:

 •     het algoritme dat de weg herkent
 •     de web-interface om mee te kijken
 •      alle radio, WiFi en bedrade connecties
 •      heel wat soft skills

Ze blikken terug op hun project; “Ik vind de interactie van hardware en software altijd het leukst. Het zijn de plekjes waar je het systeem écht kan zien.”

Internationale ervaringen

toegepaste informatica map

on the move’.​

Zowel off- als on-campus krijg je de kans je  internationale skills aan te scherpen: vorm een team met onze buitenlandse studenten of neem deel aan online projecten, zoals Hack the Waste. De BusIT weeks geven je de kans om met studenten uit alle hoeken van de wereld samen te werken aan boeiende projecten. Dat kan al vanaf je eerste jaar!

De smaak te pakken? We bieden ook internationale uitwisselingen en stages aan!

Onze studenten en alumni aan het woord

Zo gepassioneerd door wat je leert bij ons dat je je kennis wil doorgeven aan wie in jouw voetsporen treedt? Onze lector - en alumnus - Serhat deed het! Bekijk de video en lees via onderstaande link nog meer verhalen, projecten en getuigenissen van studenten van de richting toegepaste informatica

Over Infrastructure

Na een eerste gemeenschappelijk jaar met alle studenten van de bachelor Toegepaste Informatica ga je voluit voor je keuze voor Infrastructure. Je gaat aan de slag met cloudbeheer, thuis- en bedrijfsnetwerken, automatisatie en nog heel wat meer.

Iets voor jou indien je...
Openvouwen
Startpositie
Openvouwen

De troeven uitgelicht

Praktijkgericht

Je krijgt een theoretische basis, maar je leert vooral door te doen.  Je  wordt dus ook betrokken in lopende onderzoeksprojecten - die mooi op je cv staan! 

Op jouw maat mét persoonlijke begeleiding

Afgestemd op wat jij nodig hebt.  Enthousiaste docenten en betrokken studiebegeleiders loodsen je door je digitale parcours. 

Internationale ervaring

In de les zitten is maar een klein deel van wat Moving Minds doen. Ze verschuiven hun blik via projecten, onderzoek, stage en/of internationale uitwisselingen.  Samen met bedrijven en organisaties, gaan ze op zoek naar nieuwe kansen.

100% jobzekerheid

Een diploma in TI geeft je een vrijgeleide naar heel wat jobs, meteen nadat je bent afgestudeerd. Wil je liever verder studeren? Ook dat is geen enkel probleem.

Campus

Je kan de Bachelor toegepaste informatica volgen op Campus Proximus, Heverlee. 

Workshops 

 Een voorbeeld daarvan is  behaviour-driven development. Onze onderzoekers hebben daarvoor workshops ontwikkeld, die deel uitmaken van het curriculum van de tweedejaarsstudenten TI. 

Projectweken

Je kan wat je geleerd hebt ook meteen  omzetten in de praktijk tijdens de projectweek met een case van een bestaand bedrijf. 

Aan de slag met je diploma

Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs in IT. Je kan kiezen voor een functie achter de schermen of eentje dichtbij klanten of als deel van het management.

De meeste van die jobs zijn niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven. Zin om aan de slag te gaan als:

 • Software Developer,
 • Business Analyst
 • System Administrator
 • IT Consultant
 • Data engineer
 • ...

Verder studeren na je bachelor

Bij UCLL

Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg.

Aan de universiteit

Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: