Overslaan en naar de inhoud gaan

kiezen is (niet) moeilijk

Als we het studiekeuzeproces op een tijdlijn uittekenen, zijn er 5 fases.

  1. Besef dat je moet kiezen
  2. Ken jezelf
  3. Verken het aanbod
  4. Verdiep jezelf in je shortlist
  5. Beslis

Download overzicht

INITIATIEVEN EN ONDERSTEUNING

We zetten graag samen met het secundair onderwijs in op studieoriëntering en studiekeuzebegeleiding voor leerlingen van de derde graad. Onze infodagen en andere infomomenten vind je op onze website.  Maar er is nog meer om leerlingen bij te staan in hun studiekeuze!

Platform OriëntEvent Oriëntgame woordenschatStudiekeuzeONDERZOEKStudiekeuzeMENTORMeet & Greetgraduaat?! open les experience kick start UCLL-locatie afhuren

Interactieve workshop

Zitten je leerlingen in hun laatste jaar van het secundair onderwijs en twijfelen ze of een opleiding wel bij hen past? In een interactieve workshop rolt er geen kant-en-klaar antwoord voor ‘de’ juiste opleiding uit de printer, maar krijgen leerlingen wél meer zicht op hun interesses, sterktes en vaardigheden. We doorlopen samen een aantal oefeningen waarin ze zichzelf (nog) beter zullen leren kennen. Dit inzicht helpt hen om een opleiding te vinden die bij hen past en geeft een aanzet om de juiste vragen te stellen tijdens een SID-in, infodag, ... of ander contactmoment met een hogeschool of universiteit.
 
karolien.vlayen [at] ucll.be (Interesse? Mail Karolien)