Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

Studenten en alumni aan het woord

JUISTE KEUZE?  
Voor de start van mijn eerste academiejaar op UCLL had ik me goed geïnformeerd, maar er bleef toch nog altijd een bepaalde onzekerheid over mijn studiekeuze. De keuze voor Bedrijfsmanagement - Logistiek was voor mij logisch, maar gingen de vakken niet te saai zijn of zou het alleen maar gaan over rekken, pallets of vrachtwagens?
De docenten namen deze onzekerheid snel weg en als ik er nu op terugkijk focust het UCLL op de juiste pijlers in hun aanbod van vakken. Logistiek en Supply Chain Management, talenkennis, IT en internationalisering waren toen de speerpunten en hebben ervoor gezorgd dat ik mijn volgende stappen in mijn studietraject succesvol heb kunnen nemen. 

WAT NU?
Tijdens mijn studie bij UCLL kwamen we veel in contact met bedrijven via stages, cases of projecten. Het is mede door deze variatie dat ik wist dat ik verder wou verdiepen en dus verder wou studeren zodra ik was afgestudeerd aan het UCLL. Ik heb nog een BanaBa Procurement & Supply Chain Management afgewerkt in Leuven en heb dan mijn Master Engineering - Logistics, Supply Chain and Materials succesvol afgerond in Coventry, Verenigd Koninkrijk.

DOE WAT JE GRAAG DOET 
Mijn studies hebben ervoor gezorgd dat ik vandaag kan doen wat ik graag doe, werken in Supply Chain Management. Tot dusver heb ik al als consultant
gewerkt in multinationals, kmo's en start-ups in het binnen- en buitenland zowel op projectbasis als voor interne functies. De kennis die ik heb opgedaan in
het UCLL komt nog vaak van pas en daar ben ik de docenten van het UCLL erg dankbaar voor!

Wesley Vanzeir

  “De tewerkstellingskansen binnen logistiek zijn zo divers en uitgebreid dat ik steeds een job kan vinden die het best aansluit bij mijn eigen interesse. Dat is in deze tijden voor jonge mensen natuurlijk altijd mooi meegenomen.” 

Yves Berx

“Supply Chain Management zei u...? Nog nooit van gehoord vóór ik aan mijn studies ‘Logistiek Management’ begon. Maar nu ik aan het werk ben, merk ik het des te meer: logistiek is één lange keten van processen met een waaier van beroepen. En het is managen, elke dag opnieuw!”

Wim

“De leerstof wordt aangeboden in projecten. Dat zijn geen vakken meer, maar geïntegreerde onderdelen die samen één geheel vormen. Zoals de supply chain zelf eigenlijk!”

Semra