Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Chemie:

Ga de verbinding aan


Alles is chemie. Het zit in onze kleding, in geneesmiddelen, in de televisie waar we naar kijken en het isolatiemateriaal in onze muren. Geen wonder dus dat je met een bachelordiploma Chemie op zak heel wat mogelijkheden hebt voor boeiende, uitdagende jobs met een goede verloning. Tijdens je opleiding worden hoorcolleges afgewisseld met oefensessies en praktijklabo’s. Blus je nieuwsgierigheid en kies voor Chemie! 

In je eerste opleidingsfase krijg je een algemene basis in chemie, wiskunde en onderzoeksvaardigheden mee. Je proeft ook van de vier verschillende afstudeerrichtingen waarin je je vanaf het tweede jaar kan verdiepen.

 

zit chemie in jouw dna? 

checklist 

  • Je hebt een sterke interesse in wetenschappen en al een goede basiskennis op dit vlak. 
  • Hoogtechnologische taken schrikken je niet af. 
  • Je  vindt het leuk om de theorie meteen aan de praktijk te koppelen  via proeflabo's en oefensessies.  
  • Je wilt werken aan je leidinggevende en persoonlijke vaardigheden. 
  • Je houdt ervan om dingen te onderzoeken en wilt overal het fijne van weten. 

Kies jouw afstudeerrichting

vanaf het tweede jaar

raster_chemie_chemie.png  raster_chemie_biochemie.png

bm chemie milieutechnologie  raster_chemie_procestechnologie.png 

“Dankzij de hechte groep studenten en de ondersteuning van de lectoren bloei ik open. UC Leuven-Limburg is een sterk merk en de school houdt ook rekening met onze feedback.”

Hanne De Coster

Twijfel je nog?

Wil je graag weten waar je staat met je kennis van wiskunde en wetenschappen om deze opleiding te starten? Doe dan de  instaptoets Wiskunde-Wetenschappen. Deze toets bevat meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen uit wiskunde, fysica, chemie en biologie. Nadien krijg je feedback. Je kan ook deelnemen aan een zomercursus  Chemie en Wiskunde zodat je beter voorbereid bent op jouw nieuwe start!

Het is ook zinvol om te weten dat we soms gebruik maken van Engelstalige  artikelen en handboeken. In de hogere opleidingsfases kan het ook gebeuren dat een opleidingsonderdeel volledig in het Engels wordt gedoceerd.

Je kunt de opleiding Chemie ook volgen met een speciaal statuut. Meer weten? Neem contact op met de opleidingsverantwoordelijke. 

Een blik achter de schermen

"Ik had het vooroordeel dat ik een nummer zou worden in een volle aula. Maar ik kan je beloven, als je je best doet, dan steunen de docenten je wanneer je dat nodig hebt."

Murat Avci 

waarom kiezen voor chemie aan UCLL

 

je geniet van onze nauwe Samenwerking met de bedrijfswereld 

Hogeschool UCLL beschikt over een uitgebreid netwerk van hoogtechnologische bedrijven en onderwijsinstellingen waarmee we samenwerkingen opzetten voor studentenprojecten en eindwerkonderzoek. Daarnaast kan je ook meewerken aan lopende onderzoeksprojecten via onze expertisecel. 

je hebt veel keuzemogelijkheden 

Naast een brede, algemene basis kan je bij ons vanaf de eerste opleidingsfase je eigen opleiding kleur geven, onder meer door te kiezen voor een van de vier afstudeerrichtingen. Verder kan je ook eigen accenten inbouwen via onderzoeksprojecten, stagevarianten en opleidingsonderdelen naar keuze. 

je beschikt over hypermoderne laboratoria 

We besteden in onze opleiding veel aandacht aan de praktijk, met oefensessies en praktijklabo’s. Bij ons vind je geen stoffige lokalen, maar goed uitgeruste labo’s waar je over het beste materiaal beschikt. Hogeschool UCLL investeert voortdurend in infrastructuur en uitrusting. Zelfs professionals komen bij ons bijscholen!