Overslaan en naar de inhoud gaan

CHEMIE

kristien.ruiters [at] ucll.be (vragen? we helpen je graag verder!)
 

Ga de verbinding aan


“Alles is chemie”, hoor je wel eens. En wie een beetje rondkijkt, merkt meteen dat in die uitspraak veel waarheid zit. Chemie duikt op in televisietoestellen en geneesmiddelen, in isolatie - materiaal en kledij.

Die kennis zal nodig zijn in klassieke én high-tech labo’s, bij productie, onderzoek en kwaliteitscontrole. Je jobopties na je studie zijn dus eindeloos.

In je eerste opleidingsfase krijg je een algemene basis in chemie, wiskunde en onderzoeksvaardigheden mee. Je proeft ook van de vier verschillende afstudeerrichtingen waarin je je vanaf het tweede jaar kan verdiepen.

 

WAAROM CHEMIE BIJ UCLL?
 

Kies jouw afstudeerrichting

vanaf het tweede jaar

 

raster_chemie_chemie.png  raster_chemie_biochemie.png

bm chemie milieutechnologie  raster_chemie_procestechnologie.png 

zit chemie in jouw dna? 

 

Je hebt een sterke interesse in wetenschappen en al een goede basiskennis op dit vlak. 

Hoogtechnologische taken schrikken je niet af. 

Je wil theorie meteen aan de praktijk koppelen  via proeflabo's en oefensessies.  

Je wil werken aan je leidinggevende en persoonlijke vaardigheden

Je houdt ervan om dingen te onderzoeken en je wil overal het fijne van weten


 

Twijfel je nog?

 

Zet jij binnenkort de stap naar het hoger onderwijs?

Twijfel je of je  chemie of wiskunde skills wel voldoende zijn, of heb je gewoon nood aan een opfrissing van de leerstof?  Onze zomercursussen chemie en wiskunde bereiden je voor! Ze zijn niet verplicht maar wordt sterk aanbevolen voor studenten met minder dan 4u wiskunde in het secundair onderwijs. Lees er hier meer over!

Ben je geboeid door wetenschapsvakken zoals chemie en biologie, maar weet je nog niet welke richting je uit wilt? De ABCE-proef helpt je op weg.

Het is ook zinvol om te weten dat we soms gebruik maken van Engelstalige  artikelen en handboeken. In de hogere opleidingsfases kan het ook gebeuren dat een opleidingsonderdeel volledig in het Engels wordt gedoceerd.

Je kunt de opleiding Chemie ook volgen met een speciaal statuut. Meer weten? Neem contact op met de opleidingsverantwoordelijke. 

Neem deel aan een van onze opfriscursussen wiskunde of chemie

ABCE-proef: ontdek jouw ideale richting

Volg de opleiding met een speciaal statuut

 

 

waarom kiezen voor chemie aan UCLL

 

je geniet van onze nauwe Samenwerking met de bedrijfswereld 

Hogeschool UCLL beschikt over een uitgebreid netwerk van hoogtechnologische bedrijven en onderwijsinstellingen waarmee we samenwerkingen opzetten voor studentenprojecten en eindwerkonderzoek. Daarnaast kan je ook meewerken aan lopende onderzoeksprojecten via onze expertisecel. 

je hebt veel keuzemogelijkheden 

Naast een brede, algemene basis kan je bij ons vanaf de eerste opleidingsfase je eigen opleiding kleur geven, onder meer door te kiezen voor een van de vier afstudeerrichtingen. Verder kan je ook eigen accenten inbouwen via onderzoeksprojecten, stagevarianten en opleidingsonderdelen naar keuze. 

je beschikt over hypermoderne laboratoria 

We besteden in onze opleiding veel aandacht aan de praktijk, met oefensessies en praktijklabo’s. Bij ons vind je geen stoffige lokalen, maar goed uitgeruste labo’s waar je over het beste materiaal beschikt. Hogeschool UCLL investeert voortdurend in infrastructuur en uitrusting. Zelfs professionals komen bij ons bijscholen! 

 

“Dankzij de hechte groep studenten en de ondersteuning van de lectoren bloei ik open. UC Leuven-Limburg is een sterk merk en de school houdt ook rekening met onze feedback.”

Hanne De Coster

"Ik had het vooroordeel dat ik een nummer zou worden in een volle aula. Maar ik kan je beloven, als je je best doet, dan steunen de docenten je wanneer je dat nodig hebt."

Murat Avci 

Labo's

Ontdek onze technologie-opleidingen en bekijk al een paar van onze labo's in deze clip!