Overslaan en naar de inhoud gaan

Van student naar leraar

Het programma van de Bachelor Lager Onderwijs bestaat uit drie opleidingsfasen. Naarmate de opleiding vordert, neemt het aandeel van de theoretische lessen af om meer plaats te maken voor de praktijk.
 

fase 1

Tijdens de instroomfase maak je kennis met het beroep van leraar en met de lagere school. Je stapt al heel vroeg de klas binnen. Je krijgt dus de kans om de theorie snel om te zetten in de praktijk.

fase 2

In de tweede opleidingsfase geef je zelfstandig les. Je krijgt de kans om op een meer creatieve manier om te gaan met de leerstof en beter in te spelen op de klasgroep.

fase 3

Op het eind van de derde opleidingsfase ben je klaar om als professional aan de slag te gaan. Je ontwikkelt zelfstandig krachtige, multimediale en innovatieve onderwijsomgevingen. Het tweede semester van de laatste opleidingsfase ben je veel bezig met stage en (afstudeer)projecten. Bovendien heb je de mogelijkheid om via Erasmus te studeren in het buitenland.

studieprogramma 2019-2020

diest en heverlee hasselt

 

programmagids 2019-2020

diestheverleehasselt

Al doende leer je


Al na enkele weken in de opleiding ga je naar de praktijk. We kiezen ervoor om jou veel en diverse praktijkervaringen te laten opdoen, zodat je de overgang van theorie naar praktijk steeds makkelijker leert maken. Je wordt daarbij gecoacht door lectoren van de opleiding, maar ook door leraren uit de basisschool. Op die manier krijg je feedback vanuit verschillende invalshoeken.

Praktijkinformatie voor stagescholen en studenten

Praktijkconcept Hasselt