Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Voedings- en dieetkunde:

Fase 1

In het begin krijg je een breed wetenschappelijk basispakket met oa. chemie, biologie, toegepaste fysica, wiskunde,… Daarnaast komen al enkele beroepsspecifieke vakken aan bod zoals voedingsleer, voedings- en gezondheidsvoorlichting en workshops voeding. Bovendien ga je op kijkstage. Algemeen genomen concentreer je je in deze eerste fase op voeding bij gezonde mensen.

Fase 2

In het tweede jaar wordt voeding bij ziekte in de kijker gezet. Je zal je verder verdiepen in de ziekteleer, dieetleer, voedselveiligheid en de voedingswarenanalyse. De wereld van catering en management komen uitgebreid aan bod en deze kennis mag je omzetten in de praktijk tijdens de cateringstage. Eveneens zullen we je vertrouwd maken met geïntegreerd evidence based werken bij casuïstiek, het schrijven van papers en communicatie.

Fase 3

In het derde jaar wordt voeding bij bijzondere doelgroepen besproken. Je studeert af als diëtist na het schrijven van je afstudeerwerk en het lopen van twee stages van telkens zeven weken waarvan één klinische stage en één keuzestage. In deze fase krijg je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen in één van de drie keuzetrajecten:

  • Gezondheidsvoorlichting en opvoeding
  • Klinische diëtetiek
  • Levensmiddelentechnologie

 Studieprogramma in detail