Overslaan en naar de inhoud gaan

UC Leuven-Limburg biedt je een opleiding aan die focust op theorie en praktijk. Doorheen de driejarige opleiding krijg je een brede verloskundige kennis met aandacht voor psychosociale, ethische, juridische en multiculturele dimensies. Tijdens de stages kan je je kennis en vaardigheden al meteen in de praktijk brengen, waardoor je voorbereid bent om te functioneren in het werkveld. 

Tijdens het eerste jaar bestudeer je de normale zwangerschap, bevalling en postpartum. In het tweede jaar maak je kennis met de bedreigde zwangerschap, bevalling en hoogrisico-pasgeborene. In het laatste jaar focus je op hoogrisico-verloskunde, eerstelijnszorg, fertiliteitsproblematiek …

UC Leuven-Limburg biedt de opleiding Vroedkunde aan in Leuven en in Genk. De eindcompetenties die behaald worden zijn hetzelfde voor de opleidingen. Binnen de opleidingen zijn er verschillen op vlak van lesmethodiek, omgeving … zodat je kan kiezen voor het systeem dat het best aansluit bij je manier van studeren en je voorkeuren.

Studieprogramma Leuven

Studieprogramma Genk