Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal-cultureel werk graduaat Hasselt:

De sociaal-cultureel werker is sociaal bewogen, neemt initiatief en werkt vanuit engagement. Hij gelooft in de veerkracht van mensen en werkt aan empowerment. 

In de opleiding besteden we tijd aan het verwerven van inzichten over hoe onze samenleving functioneert. Kritisch durven kijken - ook naar jezelf - is een must. Veel aandacht gaat naar werken met groepen mensen en methodisch en veranderingsgericht handelen.

Jouw communicatieve vaardigheden, mondeling én schriftelijk worden aangescherpt tijdens de opleiding. Dit is immers essentieel om vlot contact te leggen met de doelgroep.

We leren je het sociaal-culturele werkveld met zijn verschillende doelgroepen kennen: jeugdwerk, buurt- en opbouwwerk, integratiewerk, werken met senioren,…

De opleiding bestaat uit 120 studiepunten, die we in een voltijds traject gespreid over 4 semesters aanbieden. Elk semester omvat dan 30 studiepunten. De helft van de opleiding (60 studiepunten) bestaat uit werkplekleren. Dit betekent dat je zelf aan de slag gaat, hetzij in een gesimuleerde arbeidssituatie, hetzij in een reële arbeidssituatie (een werkplek).

StuDIEGIDS Sociaal-Cultureel Werk Hasselt