Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal-cultureel werk graduaat:

Sociale School Heverlee

De graduaatopleidingen welzijn kan je  sinds 1 september 2019 volgen aan UCLL. Het zijn echter geen nieuwe opleidingen. Ze worden al sinds jaar en dag aangeboden door CVO Sociale School Heverlee.

Campus Sociale School Heverlee is een unieke ‘sociale’ locatie waar graduaat- en bachelorstudenten samen leven en studeren. Zo gebruik je hetzelfde campusrestaurant en studielandschap, maar organiseren we ook gemeenschappelijk een aantal activiteiten. Denk aan de ‘World Social Work Day’ waar we jaarlijks het werkveld in de bloemetjes zetten en tegelijk werken aan de beroepsuitstraling van al onze studenten.

In de graduaatopleidingen van Sociale School Heverlee kies je voor kleine klasgroepen. Ze garanderen een goede en intensieve begeleiding en een persoonlijke aanpak. Zo ga je permanent in dialoog met de klasgroep. De lessen zijn heel gevarieerd. Theorie en praktijkcases wisselen elkaar af. We kiezen ook heel bewust voor docenten die nog in het werkveld staan.

Inzichten in menselijk handelen, de samenleving, actuele methodische kaders en inzicht in de sector waarin je terechtkomt, worden afgewisseld met vaardigheidstrainingen en projectwerking. Je werkt aan ‘echte’ opdrachten uit het werkveld zodat je- onder begeleiding van docenten- tot een waardevol resultaat komt. Je doet ook zelf meerdere uitgebreide praktijkstages. Dit alles maakt jouw leerproces bijzonder boeiend.

Je lessen vinden plaats van maandag tot zaterdag. We werken modulair: je krijgt bijvoorbeeld 5 opeenvolgende maandagen les in hetzelfde vak en dit van 9u15 tot 16u10. Je sluit elk vak onmiddellijk af met een examen. Examens zijn gespreid over het hele academiejaar. Door de modulaire aanpak is er doorheen het academiejaar altijd wel een vak waarmee je kan starten.
Jij kiest ook zelf hoeveel vakken je per keer opneemt.

We gaan ervan uit dat je talenten pas volledig kunnen bloeien in een krachtige leeromgeving met aandacht voor wie jij bent en rekening houdend met jouw mogelijkheden. Daarom is er bij het begin van je opleiding een extra vak waarin je greep krijgt op je studie en je leert organiseren. Tegelijk kiezen we voor een geïntegreerd diversiteitsbeleid met ondersteunende maatregelen voor alle studenten. Op het einde van je opleiding besteden we expliciet aandacht aan professionele veerkracht en hoe je in je werk kan omgaan met stress en burn-outsignalen.

De opleidingscoördinator van je opleiding is je eerste aanspreekpunt voor zowat alles. Je kan er terecht voor je inschrijving, je trajectbepaling, ondersteuning bij het leren studeren maar ook vragen over de combinatie tussen studeren en je werk, je gezinsleven, …

"Hoezeer onze studenten ook verschillen, ik merk bij hen eenzelfde doorzettingsvermogen, terechte fierheid over hun geleverde prestaties en hun waardering voor het onthaal en de ondersteuning vanuit de school. Het inspireert ons team alvast om te blijven gaan voor een nabije, persoonlijke, geïntegreerde werking en voor een onderwijsaanpak die mensen toekomst geeft in de 21ste eeuw."

Bernadette Houdart
Hoofd graduaatopleidingen Sociale School Heverlee

campus sociale school?

"Boven op de berg," zoals wij het hier wel eens noemen, vind je de campus Sociale School. We bevinden ons op een steenworp van Gasthuisberg en de E314, wat de campus makkelijk bereikbaar maakt.

Groeneweg 151
3001 Heverlee
016 375 100
welzijn.leuven [at] ucll.be ((link sends e-mail))

klik hier voor alle praktische info over deze campus