Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal-cultureel werk graduaat:

Getuigenissen

 

 

“Eindelijk was ik niet meer de enige geëngageerde jongere, bij het graduaat had iedereen wel voeling met de wereld. De verschillende leeftijden en achtergronden maakten ook een groot verschil. Wat ik vroeger graag deed – lesgeven – kan nu onder de vorm van workshops. Alleen heb je meer vrijheid. Bovendien kan je veel meer richtingen uit. En de grote nadruk op de praktijk, spreekt me enorm aan. Je leert meer door te doen dan door voortdurend met je neus in boeken te zitten.”

Lomme Vanderhoydonck

Of lees hier het uitgebreide verhaal van Merijn!

nog meer boeiende verhalen van onze studenten

 

“Ik wil mij inzetten voor mensen die in kansarmoede zitten. Ik werk als inclusiemedewerker bij Cultureghem vzw. Mijn taak is om onze activiteiten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dit is voor mij een vorm van kansarmen een plek geven in de maatschappij. Daaraan kunnen meehelpen, schenkt me veel voldoening.”
“Ik ben begonnen in een bachelor sociaal werk. Ik vond de lessen en de sfeer op school leuk en de inhoud van de vakken interesseerde mij. Maar toen kwamen de examens: op korte tijd veel leerstof verwerken was niet evident. Sociaal-cultureel werk studeren met een meer praktijkgericht traject: dát was wat ik zocht!”

Cem Aydogan

“Ik heb een diploma gehaald voor een job die ik al jaren uitoefen. De studie was een echte verrijking. Mijn kennis is veel breder geworden. Voor mij betekent hoger beroepsonderwijs een vorm van ‘wij-redzaamheid’. Het brengt op een heel praktische manier mensen bij mekaar die elkaar steviger in het leven laten staan.”

Koen Smets