Overslaan en naar de inhoud gaan

Bied je extra ondersteuning aan een zorgbehoevend iemand in je directe omgeving? Is deze zorg moeilijk te combineren met je studie? Misschien kom je in aanmerking voor het statuut student-mantelzorger en kan je beroep doen op een aantal faciliteiten.

Contacten

Voor meer informatie over het statuut student-mantelzorger of een gesprek over jouw situatie kan je terecht bij de studentendienst.

Procedure

Stap 1

Neem contact op met de studentendienst voor een gesprek en meer informatie over het statuut student-mantelzorger (bijzondere individuele omstandigheden). Zij bekijken met jou de mogelijkheden en informeren je over de noodzakelijke documenten. Je bespreekt met hen welke faciliteiten nodig en haalbaar zijn in de opleiding.

Stap 2

Indien je in aanmerking komt voor het statuut student- mantelzorger (bijzondere individuele omstandigheden), dien je je aanvraag in  via het tabblad "Inschrijvingen en aanvragen" op het KU loket (dit kan vanaf 28 september) . Om in aanmerking te komen voor examenfaciliteiten, dient je aanvraag ten laatste veertig dagen voor de start van de officiële examenperiode in orde te zijn. De studentendienst behandelt je aanvraag en kent het statuut en de besproken faciliteiten toe.

Stap 3

Na behandeling van je dossier ontvang je een bevestigingsmail met een attest erkenning statuut en een attest met toegekende faciliteiten. Bij vragen of problemen, of wanneer je situatie wijzigt,  neem je snel opnieuw contact op met de studentendienst.