Overslaan en naar de inhoud gaan

NIEUW VANAF 2018

BACHELOR-NA-BACHELOR MEERTALIG ONDERWIJS

MEERTALIGHEID, DIDACTIEK en PRAKTIJK MEERTALIG ONDERWIJS

in een één- of tweejarige vervolgopleiding

Ben je geboeid door talen of geprikkeld door de talige diversiteit op school? Vanaf het academiejaar 2018-2019 kan je je deskundigheid vergroten in meertalig onderwijs in basis- of secundair onderwijs.

In deze opleiding gaan we hedendaagse uitdagingen aan op vlak van taal en bereiden je zo voor op duurzaam onderwijs: talengericht, ondersteunend en vernieuwend. Je verdiept je als leraar in de didactiek van meertalig onderwijs en je breidt je rol uit als expert in meertaligheid en als taalcoördinator op school.

De Ba-na-Ba Meertalig onderwijs belicht uitgebreid de maatschappelijke en taalkundige uitdagingen van meertaligheid en laat je toe een keuze te maken op het vlak van meertalige didactiek: CLIL, onthaal- en taalversterkend onderwijs of vroeg vreemdetaalonderwijs. Zij biedt tevens begeleiding bij een intensief praktijktraject.

Deze opleiding heeft twee verschillende programma's: ofwel kies je voor een voltijdse dagopleiding (1 jaar), ofwel volg je het deeltijds programma (voor wie reeds aan het werk is).

Deze opleiding is momenteel uniek in Vlaanderen. Je kan de opleiding volgen  op de campus in Heverlee. Bekijk het opleidingsprogramma en ontdek welk keuzetraject het best bij jou past.

Bekijk het filmpje over meertaligheid hieronder: