Blended Opleiding Kleuteronderwijs Campus Heverlee | UCLL

Blended traject Kleuteronderwijs

De verkorte opleiding BLENDED TRAJECT KLEUTERONDERWIJS is een dagopleiding. De contactmomenten in deze blended opleiding zijn beperkt, maar wees gerust. Je wordt heel gericht begeleid zodat je thuis zelfstandig verder kan met je studiepakket. De contacturen zijn geroosterd op:

  • dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur (2 à 3 keer per maand)
  •  donderdag tussen 9.00 en 18.00 uur

Daarnaast ga je, vanaf het begin van de opleiding, ook 1 dag per week naar de kleuterklas om stage-ervaringen op te doen.

Wil je de doelstellingen, opleidingsonderdelen, studiepunten van het huidige studieprogramma in detail bekijken? Lees alle kleine lettertjes in de programmagids. Eén studiepunt (SP) komt overeen met 25 à 30 studiebelastingsuren. Onder studiebelasting verstaan we contacturen, coaching, zelfstudie, maken van taken en voorbereiden van examens.

Trajecten van 1 tot 4 jaren

De studieduur is afhankelijk van je vooropleiding.

  • Heb je nog geen diploma hoger onderwijs? Dan schrijf je je in voor modeltraject 1 en volg je 1,5 tot 2 jaren les in de dagopleiding. Daarna kan je jouw studieloopbaan bespreken met de trajectcoach en kan je, na een gunstig advies, aansluiten in het blended traject. Dit traject is dus niet van toepassing voor een student die rechtstreeks uit het middelbaar onderwijs komt maar  is enkel mogelijk als je al minstens 2 jaar werkervaring hebt opgedaan vanuit de dagopleiding.
  • Heb je reeds een diploma hoger onderwijs, dan start je in modeltraject 2.
  • Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je instromen in modeltraject 3 afhankelijk van jouw onderwijservaring en datum van diploma-uitreiking.

Dit onderscheid in modeltrajecten heeft betrekking op het aantal studiepunten die je moet opnemen en waarvoor je moet slagen om het diploma van kleuterleid(st)er te behalen. Uiteraard bepaal je ook zelf mee de spreiding van je studie en is dit ook afhankelijk van het feit of je full time wil sturen, of je deeltijds wil werken en studeren, hoe je je studie combineert met je gezin of thuissituatie enz.

Modeltraject

Hoogste behaalde diploma

Studiepunten

Opleidingsjaren

Modeltraject 1

Diploma Secundair Onderwijs

180

3-4 jaar

Modeltraject 2

Bachelor/Master

120 - 130

2-3 jaar

Modeltraject 3

Bachelor/Master + onderwijsbevoegdheid

60 - 75

1-2 jaar

Modeltraject

Hoogste behaalde diploma

Modeltraject 1

Diploma Secundair Onderwijs

Modeltraject 2

Bachelor/Master

Modeltraject 3

Bachelor/Master + onderwijsbevoegdheid

Modeltraject

Studiepunten

Modeltraject 1

180

Modeltraject 2

120 - 130

Modeltraject 3

60 - 75

Modeltraject

Opleidingsjaren

Modeltraject 1

3-4 jaar

Modeltraject 2

2-3 jaar

Modeltraject 3

1-2 jaar

Informatie modeltrajecten

Modeltraject 1
Openvouwen
Modeltraject 2
Openvouwen
Modeltraject 3
Openvouwen

Nieuw! Financiële tussenkomst bij je studie via de VDAB

Ben je aan het werk tot het einde van het schooljaar, ben je werkloos of ga je je huidige job opzeggen én heb je zin in een nieuwe uitdaging?

Of is kleuterleraar worden een (oude) droom die je nog niet eerder hebt kunnen realiseren? Heb je een diploma kinderzorg en wil je een hele klas runnen in het kleuteronderwijs?

Bij UCLL Brabant kan je zonder of met een bachelordiploma komen studeren via de VDAB. De VDAB erkent kleuteronderwijs in Brabant als knelpuntberoep en wil de vele niet ingevulde vacatures in het kleuteronderwijs een boost geven met leraren met het juiste diploma!

Kom langs voor info op één van de volgende infodagen. De trajectcoaches geven je graag alle nodige uitleg.

Wil je alvast je licht opsteken op de VDAB Vlaams Brabant, dan kan je terecht bij Katrien Janssens via mail: katrien.janssens@vdab.be of telefonisch op het nummer: 0471/95 18 76.

Algemene vragen over werken en studeren?

De sociale dienst van de associatie KU Leuven geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut.

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, ... dan kan je hiervoor terecht bij de dienst inschrijvingen van de lerarenopleiding: inschrijvingen.leuven@ucll.be. Zij helpen jou graag verder.

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag de lijst met contactgegevens via claudine.martens@ucll.be.

Meer informatie over deze opleiding?

Heb je interesse in het blended traject, dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek. Dat kan tijdens een infodag of online. Stuur een mail naar claudine.martens@ucll.be om een afspraak te maken. Tijdens een infomoment krijg je meer uitleg over de opleiding, het opleidingsprogramma, de stage ... en kunnen jouw concrete vragen beantwoord worden. De infomomenten zijn gepland doorheen het jaar en vinden telkens plaats op onze campus (adres: Hertogstraat 178 in Heverlee). Je kan parkeren op onze parking en na het infomoment een jeton uithalen aan het onthaal zodat je de parking vlot kan verlaten.

Gelieve het aanmeldingsformulier in te vullen en terug te mailen naar claudine.martens@ucll.be. Zij neemt contact met jou op om een afspraak te maken en de nodige informatie te bezorgen.

Inschrijven?

Was je reeds aanwezig tijdens een infomoment (of maakte je een individuele afspraak met een trajectcoach van de opleiding) dan kan je je effectief inschrijven aan UC Leuven-Limburg.

  • Modeltraject 1: Jaar 1 en 2 schrijf je je in voor de dagopleiding. Vanaf jaar 2 is een combinatie met de blended mogelijk. Dit wordt besproken met de trajectcoach Ellen Delmotte, ellen.delmotte@ucll.be
  • Modeltraject 2 en 3: Bekijk nu al alle praktische info over de start van het academiejaar en het zoeken naar een geschikte stageplaats, of neem nog even contact met de trajectcoach Claudine Martens, claudine.martens@ucll.be

Vergeet niet dat als je start in de lerarenopleiding er gevraagd wordt om een starttoets af te leggen. Meer info vind je hier. De toets is GEEN toelatingsproef, iedereen mag starten aan de opleiding, ongeacht de resultaten van de test.