Overslaan en naar de inhoud gaan

Kies je voor het BLENDED TRAJECT, dan volg je een beperkt aantal uren les. Blended leren staat voor een combinatie van afstandsleren, coaching, intensieve zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. De begeleiding tijdens de contactmomenten is zeer gericht, zodat je thuis zelfstandig verder kan met je studiepakket. De contacturen zijn geroosterd op dinsdagavond (tussen 18u en 22u / 2  à 3 avonden per maand) en op donderdag (tussen 9u en 18u). Dit traject wordt alleen aangeboden op campus Hertogstraat in Heverlee. Door de beperkte contacttijd is het mogelijk om je studie te combineren met je gezin en/of halftijds werken.

Je kan starten in het blended traject wanneer je :

  • reeds een diploma hoger onderwijs (= 2-jarige HBO5-, bachelor- of masteropleiding) hebt behaald

Dit traject is dus NIET meteen toegankelijk voor de student die direct na zijn studies secundair onderwijs naar het hoger onderwijs gaat of een (oudere/werk) student die nog geen bachelor diploma bezit.

Hoe ziet je studieprogramma eruit?

De studieduur is afhankelijk van je vooropleiding.

  • Heb je nog geen diploma hoger onderwijs, dan schrijf je in voor modeltraject 1, dat betekent dat je   anderhalf of 2 jaren volgt in de dagopleiding, daarna kan je aansluiten in het blended traject. Dus bij modeltraject 1 schrijf je je in als reguliere student en bespreek je verder met de trajectcoach jouw studieloopbaan in het reguliere en blended traject.
  • Heb je reeds een diploma hoger onderwijs, dan start je in modeltraject 2.
  • Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid, dan stroom je in in modeltraject 3.

Dit onderscheid in modeltrajecten heeft betrekking op het aantal studiepunten die je moet opnemen en waarvoor je moet slagen om het diploma van kleuterleid(st)er te behalen.

Eén studiepunt (SP) komt overeen met 25 à 30 studiebelastingsuren. Onder studiebelasting verstaan we contacturen, coaching, zelfstudie, maken van taken en voorbereiden van examens.

Heb je graag meer informatie over de aangeboden opleidingsonderdelen? Bekijk dan het studieprogramma voor de opleiding tot kleuteronderwijzer.

Modeltrajecten

 Klik op het traject waarover je meer informatie wenst.

MOGELIJKHEDEN

BLENDED TRAJECT


Donderdag overdag en dinsdagavond

Modeltraject 1
(180 studiepunten)

Voor studenten zonder bachelordiploma

3 of 4 jaar 

( te starten in de dagopleiding)

Modeltraject 2
(120-130 studiepunten)

Voor studenten met een bachelor- of masterdiploma

2 of 3 jaar

 

Modeltraject 3 *
(60-75 studiepunten)

Voor studenten met een bachelor- of masterdiploma en onderwijsbevoegdheid 
 

 1 of 2 jaar

 

* Of je al dan niet in aanmerking komt voor modeltraject 3 is eveneens afhankelijk van  jouw onderwijservaring en datum van diploma-uitreiking.