Professionele bachelor Human Resources Management (HRM) | UCLL
HRM

Move naar Human Resources Management

Talent vinden, oriënteren, motiveren, het 'nieuwe werken' vormgeven … Human Resources Management is een job die work work work en life life life combineert. Maak kennis met onze nieuwe bachelor Human Resources Management, of kortweg HRM.

Wie ben je?

Ben jij de toekomstige HR-professional waar we naar op zoek zijn?

 • Je kan anderen motiveren en inspireren
 • Je wil mensen coachen
 • Je bent communicatief en flexibel
 • Je bent een teamplayer
 • Je zet graag je tanden in het zoeken naar oplossingen
 • Je bent geboeid door de bedrijfswereld en de arbeidsmarkt
 • Je staat open voor en krijgt energie van internationale contacten en/of ervaringen
De HR-professional is een evenwichtskunstenaar op de balans tussen werkgever, medewerker en maatschappij.
Bedrijfsmanagement

Wat word je?

We zien onze afgestudeerde all-round HR-professionals vooral terug in deze 4 functie-profielen:

 1. Talent specialist: Je hebt een cruciale rol bij het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talenten (van employer branding over onboarding van nieuwe medewerkers tot hun loopbaanontwikkeling)
 2. Expert sociale relaties:  Als beginnende HR-professional communiceer je vlot, bemiddel je oplossingsgericht in conflicten en ondersteun je veranderingen in de organisatie. Later in je carrière leid je veranderingsprocessen en bemiddel je in complexe conflicten.
 3. Business partner: Je biedt ondersteuning aan leidinggevenden in hun people-rol (coachen, motiveren ...).
 4. Payroll officer: Je wordt specialist personeelsadministratie en zorgt voor een vlotte uitbetaling van de lonen. Je gebruikt daarvoor relevante HR-data en ICT-tools. 

Van de eerste tot de laatste fase word je ondergedompeld in het domein HRM.  We zorgen dat jij een all-round HR-generalist wordt die (binnen het domein) dan ook van àlle markten thuis is.

6 Leerlijnen

Onze opleidingsonderdelen clusteren we in onderstaande 6 cruciale HRM-leerlijnen die je elke fase opnieuw zal tegenkomen.  Bovendien word je begeleid en gecoacht in je persoonlijke ontwikkeling, aan de hand van de 'Talentenroute', die méé als een rode draad doorheen de opleiding loopt. 

HRM

Studieprogramma (3 fases)

Hier ontdek je de opleidingsonderdelen per fase,
volledig opgebouwd aan de hand van 6 leerlijnen.

Fase 1 Openvouwen
Fase 2 Openvouwen
Fase 3 Openvouwen
Ik heb eerst twee jaar Rechten gestudeerd. Maar dat was voor mij 'niet menselijk genoeg' én ik had altijd al interesse in organisaties.  Ik wilde ook meer praktijkgericht aan de slag.  Op de infodag was ik dan ook direct overtuigd.  En na afstuderen hier aan UCLL, voelde ik me hélemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Een week na mijn stage had ik trouwens al werk!
Nina Stas (alumnus personeelswerk)

Nina Stas, Alumnus Personeelswerk

OKOT-traject VDAB

Werkzoekende? Ontdek het OKOT-traject! VDAB biedt je de kans om gratis te studeren als werkzoekende. Zo kan je ook de bachelor HRM behalen, met daarna meteen een job want de opleiding sluit aan bij de knelpuntberoepen. 

Studente OKOT-traject Nadine Heelen: “Terug studeren aan de UCLL? Een uitdaging! Maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit een heel goede beslissing is geweest. Dankzij de samenwerking tussen de VDAB en UCLL, die het perfecte platform bieden, is het voor mij nu mogelijk om eindelijk mijn droom na te jagen en een bachelor diploma te halen. De omgeving, de lectoren en de medestudenten zorgden er ook voor dat ik me onmiddellijk thuis voelde als student HRM. De theorie wordt continu gelinkt aan de praktijk waardoor je ook heel snel kan aftoetsen of deze richting wel echt iets voor jou is. Ik moedig iedereen aan om de stap te zetten ongeacht je leeftijd!”

TALENTROUTE

Uniek aan onze bachelor Human Resources Management is onze ‘Talentroute’. Nadat we ons talentverhaal hebben toegelicht en jou hebben laten zien hoe we hiermee aan de slag gaan in de opleiding, ontvang je een wetenschappelijk onderbouwde digitale vragenlijst. Je krijgt daarna een persoonlijk talentrapport, en bespreekt dit in een individueel gesprek met je talentcoach.  

Zo krijg je inzicht in je talenten en leer je hoe je deze kan verfijnen en inzetten in individuele of groepsopdrachten en -natuurlijk- tijdens je stages. Met behulp van een interactieve app werk je zo verder aan de ontwikkeling van je talenten, visualiseer je je groei, krijg je tips en kan je feedback van anderen vragen en ontvangen. Zo zet je in op je persoonlijke groei als toekomstige HR-professional.

Als HR-professional ben je sowieso gegeerd op de arbeidsmarkt!

 • Het werkveld bevestigt dat onze alumni (uit de voorlopers van deze bachelor) het brede palet aan verwachte competenties goed onder de knie hebben.  Ze zijn meteen inzetbaar en kunnen zich makkelijk verder specialiseren op de werkvloer in functie van hun talenten en competenties. 
 • Veel studenten krijgen reeds een job aangeboden op hun stageplaats. Dit bevestigt de grote vraag naar HR-professionals.
 • Tot slot is het duidelijk dat arbeidsmarkt- en loopbaanvraagstukken steeds hoger op de agenda komen te staan van elke manager of beleidsmaker. Dit zorgt voor een groeiende vraag naar HR-professionals die in staat zijn mens en arbeid te verzoenen.

Ontdek de plek waar je gaat studeren!

Aan uitdagingen in bedrijven en organisaties géén gebrek; de toekomst is aan de HR-dienst! Denk aan de verdere ontwikkelingen van nieuwe werkvormen, complexe overlegstructuren, diversiteit op de werkvloer, … meer dan ooit zal HR op al zijn talenten aangesproken worden om samen met alle stakeholders tot duurzame en creatieve oplossingen te komen!
Jan Creemers

Jan Creemers, Human Resources Organisation - Infrabel 

Wandel even mee door één van de campussen?

Deze video geeft je een goede impressie van de faciliteiten van campus Proximus.  
(Campus Diepenbeek heeft vergelijkbare faciliteiten.)

Aan de slag

Een greep uit de mogelijkheden: als afgestudeerde bachelor HRM vind je vlot een job!

 • RecruiterTalent Matcher,  
 • Learning and development officer,
 • HR-consulent, HR Project Consultant, HR-Officer, HR Business PartnerJunior HR-Manager, ...
 • Payroll officer (> In de top 10 van knelpuntenberoepen van de VDAB!)

We geven graag een voorbeeldje: wat doet een Talent Acquisition Specialist bijvoorbeeld zoal?  En wat maakt die job zo boeiend?  Sandra Snellinx, Talent Acquisition Specialist van H. Essers legt het even uit.

Lector Personeelswerk

Verder studeren?

Zie je wat langer studeren wel zitten? Je hebt heel wat opties. Ontdek ze onderaan!

 • Bachelor-na-bachelor
 • Verkorte bachelor
 • Masteropleiding
 • Postgraduaat of navorming
Verkorte bachelor

Een tweede bachelor via een verkort traject naar een bachelor Bedrijfsmanagement is mogelijk.

Bachelor-na-bachelor

In de Banaba Advanced Business Management kan je kiezen uit een aantal trajecten.  De banaba geeft ook toegang tot verkorte bachelors in het buitenland.

Masteropleiding

Na een schakelprogramma kan je overstappen naar een masteropleiding aan de universiteit.

Postgraduaten en/of navormingen

In samenwerking met professionals kan je je – zelf als je reeds een tijdje gewerkt hebt – bijscholen via een postgraduaat. Je hebt diverse specialisatiemogelijkheden in verschillende managementdomeinen. Raadpleeg de vele opties via https://research-expertise.ucll.be/nl/navormingen.

Overschakelen van een andere richting?

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd? Geen zorgen; het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is. Contacteer ons en ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen. Welkom bij de Moving Minds!  Of wil je vanaf februari relevante opleidingsonderdelen volgen om aan te sluiten?  Via onderstaande contacten kan je meer informatie op maat opvragen.

Vrijstellingen

Vragen over vrijstellingen?  Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:

Inschrijven

Er is geen inschrijfdeadline. Als je je inschrijft op het moment dat de lessen al gestart zijn, kan je nog altijd deelnemen. Let wel: vanaf half oktober zal je mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dat na bij je trajectcoach:

Opleiding met steun van VDAB!

Human Resources Management in de lijst van knelpuntberoepen

Voor werkzoekenden: Wist je dat je de Bachelor Human Resources Management trouwens kan volgen met steun van VDAB? Meer uitleg over VDAB-trajecten, vind je via onderstaande link.

Samenwerken met de opleiding?*

*voor organisaties en bedrijven

Wil je graag samenwerken met onze nieuwe Bachelor HRM binnen het studieprogramma van onze opleiding, of op vlak van stages en organisatieprojecten of binnen onderzoek en dienstverlening?  Laat het ons via dit formulier weten!

 

Human Resources Management, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Miek Dilworth
Opleidingsverantwoordelijke Bachelor HRM @campus Proximus (Heverlee)
Dominique Somers
Lector en informant bachelor HRM @campus Proximus Heverlee
Dirk Petermans
Lector en informant bachelor HRM @campus Diepenbeek