Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten en alumni aan het woord

De hoofdreden waarom ik voor ‘KMO & Ondernemen’ heb gekozen, is omdat je er zoveel kanten mee op kan gaan. Ikzelf zou graag een eigen zaak starten en de ‘hands-on’ ervaring binnen de opleiding bereidt je hier perfect op voor. Ook als je geen eigen zaak wil, is de opleiding ideaal.

Door de diversiteit en de brede waaier aan kennis kan je na je studies terecht op allerlei verschillende afdelingen binnen de bedrijven. Een van de redenen waarom ik bewust voor een professionele bachelor heb gekozen en niet voor een academische, is de stage die je moet doen in de loop van het derde jaar.

Als je voor KMO & Ondernemen kiest, open je een deur die leidt naar mooie kansen en een brede waaier van opportuniteiten.

Ellen Struyf

"Onze eerste Bachelor hebben we behaald in Bedrijfsmanagement keuzetraject KMO & Ondernemen. We kozen hiervoor omdat het een heel ruime en brede opleiding is waarbij alle domeinen van het bedrijfsleven aan bod komen, van financiën tot logistiek.

Cederic: “Het pop-up project op het einde van de studie is een heel drukke periode, maar wel iets waar je voldoening uit haalt en achteraf trots op kan terugkijken”.

Pieter: “Tijdens mijn studies kreeg ik het statuut studentondernemer, waardoor ik dankzij de UCLL mezelf kon ontplooien binnen het ondernemerschap!”

Na het behalen van ons eerste diploma hebben we gekozen om verder te studeren aan de UCLL. Wij kozen voor de Bachelor-na-Bachelor Advanced Business Management optie International Management. Deze Engelstalige BanaBa zien we als opstap naar een verkorte master in Engeland."

Cederic Kuijpers & Pieter Syssens

"KMO & Ondernemen is een opleiding die je inzichten geeft in alle facetten van het ondernemerschap. We leren snel onze ideeën omzetten in een ondernemingsplan en krijgen hierbij genoeg ruimte om onze eigen competenties te ontdekken en te ontwikkelen.

Na de basis zetten we al snel de theorie om in praktijk via het opstarten van een SBP (small business project). Bij de opstart van de onderneming krijgen we veel ondersteuning van lectoren die creativiteit hard appreciëren."

Amber Close