Overslaan en naar de inhoud gaan

leraar lager onderwijs worden
 

heb je een diploma secundair onderwijs?

  Dan kan je een educatieve bachelor lager onderwijs behalen in 3 jaar in het dagonderwijs in Diest, Heverlee of Diepenbeek.  Lees meer.

  Je kan ook via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.


heb je een bachelor- of masterdiploma? 

  Dan kan je  via een dagtraject leraar lager onderwijs worden in Diest, Heverlee of Diepenbeek  met eventuele vrijstellingen. Contacteer een trajectcoach.

  Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Lees meer of contacteer een trajectcoach.

  Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel avond- en weekendtraject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.


heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding, of een bachelor onderwijs? 

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan verkort je traject tot 1 jaar.  Lees meer of contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.