Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Educatief Graduaat:

Educatief graduaat IN HET SECUNDAIR ONDERWIJS

Ben je loodgieter, bakker, kapper, schrijnwerker ..., kortom een vakman of vakvrouw,  met min. 3 jaar werkervaring en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor een graduaatsopleiding ? Wil je overstappen naar het onderwijs en jongeren meenemen in jouw passie voor het vak? 

Dan kan je dit Educatief Graduaat in het dag- en avondonderwijs volgen. In deze opleiding krijg je pedagogisch-didactische inhouden, veel praktijkervaring, kennis over schoolbreed participeren en de leraar in het onderwijs en de samenleving alsook een algemene vorming. De educatieve graduaatsopleiding kan op minstens 1,5 jaar afgerond worden.

Als je niet voldoet aan de diplomavoorwaarden, kan je toch toegelaten worden tot een graduaatsopleiding als je slaagt in een toelatingsonderzoek voor graduaten en 5 jaar nuttige beroepservaring kan voorleggen in het vakgebied waarin je leraar wil worden.

De opleiding kan je sinds september 2019 volgen aan hogeschool UCLL,  eerder kon dat aan  CVO Limlo (Diepenbeek) en CVO VTI (Leuven).

fOLDeR Info overgangsstudenten