Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Orthopedagogie Heverlee graduaat:

Sociale School Heverlee

Boven aan de Groeneweg in Heverlee torent een hoog wit gebouw boven de omliggende velden uit. Het is campus Sociale School. Met de stad Leuven op een boogscheut, goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen. Er is immers parking op de campus. Studenten volgen les in goed ingerichte praktijk- en leslokalen. Voor een maaltijd of een broodje hoef je niet naar buiten en kan je terecht in het studentenrestaurant. 

Campus Sociale School is een unieke, warme en sociale thuis voor alle welzijnsstudenten (bachelors én graduaten) van UC Leuven.

4 troeven van onze graduaten

PERSOONSGERICHT

Jij staat centraal, zodat je op jouw tempo en volgens jouw behoeften kunt bijleren. Het contact met docenten en medestudenten is close en inspirerend, dankzij de kleine groepen en persoonlijke aanpak.

FLEXIBEL

De hoeveelheid vakken per jaar stel je samen in samenspraak met de coördinator, zodat je voluit voor je studie kan gaan of ze kunt combineren met werk, een andere opleiding, een gezin, andere engagementen…

MODULAIR

Je bestudeert één onderwerp gedurende enkele weken. Daardoor kun je er helemaal in duiken. Bovendien leer je telkens één vak. Daarna leg je je examen af en dan op naar het volgende onderwerp!

PRAKTIJKGERICHT

Pakkende voorbeelden uit het werkveld, ervaringen van medestudenten, boeiende inzichten tijdens het werkplekleren… Ze zijn even essentieel als het theoretische kader. Zodat jij een goede basis krijgt om na de studie vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Studenten bouwen mee aan ons verhaal

 

"Hoezeer onze studenten ook verschillen, ik merk bij hen eenzelfde doorzettingsvermogen, terechte fierheid over hun geleverde prestaties en hun waardering voor het onthaal en de ondersteuning vanuit de school. Het inspireert ons team alvast om te blijven gaan voor een nabije, persoonlijke, geïntegreerde werking en voor een onderwijsaanpak die mensen toekomst geeft in de 21ste eeuw."

Bernadette Houdart
Hoofd graduaatopleidingen Sociale School Heverlee


Ambassadeurs 

Onze studenten zijn zelf ook vaak overtuigd van de meerwaarde van onze opleidingen en willen mee werken aan een warme, sociale leeromgeving. Ze gaan mee de baan op om te getuigen over wat de opleiding voor hen betekent. Zij zijn onze ambassadeurs.

BuddyContact

In volle coronatijd ontstond het Buddycontact: een initiatief van studenten voor studenten waarbij studenten zelf verbinding zoeken en steun vinden door een luisterend oor, samen te studeren, studeertips te krijgen maar ook samen wegwijs te raken in het digitale leren. Iedereen ervaart dit als zo waardevol dat we ook na Corona verder blijven investeren in Buddycontact.

Waar vind je ons?

Groeneweg 151
3001 Heverlee
016 375 183
welzijn.leuven [at] ucll.be ((link sends e-mail))

klik hier voor alle praktische info over deze campus