Overslaan en naar de inhoud gaan

De opleiding Office Management biedt je de keuze tussen volgende  afstudeerrichtingen en/of keuzetrajecten:

Bedrijfsvertaler -tolk

Ben je geïnteresseerd in zowel vertalen als tolken? Op campus Proximus Heverlee studeer je af als bedrijfsvertaler-tolk.

Wil je je verder specialiseren in een van de twee domeinen? In Diepenbeek heb je de keuze tussen het keuzetraject bedrijfsvertaler of bedrijfstolk.

Management Assistant

Ben je van alle markten thuis? Kies dan voor de afstudeerrichting Management Assistant.  Of ben je graag met mensen bezig? Dan kan je voortaan ook kiezen voor het keuzetraject HRM op campus Diepenbeek.

Heb je een voorkeur voor Event- en projectmanagement of HRM? Of wil je je kennis van het Spaans of Duits verder aanscherpen? Op campus Proximus Heverlee vind je keuzetrajecten die perfect aansluiten bij jouw interesse!

Medical Management Assistant 

Wil je jouw organisatietalent inzetten in de medische wereld? De afstudeerrichting Medical Management Assistant op campus Proximus Heverlee bereidt je hier helemaal op voor!


Je kunt de opleiding Office Management ook volgen met een speciaal statuut. Checken maar!

De troeven?

Waarom je Office Management zou volgen op Campus Proximus bij Leuven of Campus Diepenbeek bij Hasselt? Omdat je zeker bent van:

  1. een intensieve talenopleiding
  2. sterke studiebegeleiding
  3. internationale kansen
  4. veel keuzemogelijkheden in je traject
  5. een nauwe samenwerking met de bedrijfswereld

Afstudeerrichting 1: Bedrijfsvertaler-tolk

Wie ben je?

Je bent gek van Nederlands, Frans, Engels en Duits. Schriftelijk vertalen? Check. En …. mondeling? Ook check. Je staat te popelen om je te verdiepen in vertaalsoftware. En bedrijfseconomie schrikt je niet af.


“De vele praktijklessen stomen je klaar voor het echte vertaalwerk. De deskundigheid van de lectoren en de goede begeleiding zorgen ervoor dat je steeds beter wordt.”

– Wilke De Greef, student –

Wat word je?

Je gaat een internationale carrière tegemoet, in de sector van je dromen. Daar word je de onmisbare schakel tussen je bedrijf en zijn anderstalige partners.

Afstudeerrichting 2: Management Assistant

Wil je in het hart van een organisatie staan? Volg Office Management: Management Assistant.

Wie ben je?

Organisatorische duizendpoot. Wereldburger. Problem solver. Hé, dat lijk jij wel in een notendop! Je bent ook goed in talen en handig met de pc. En droomt van een job waar geen dag hetzelfde is.

“De studierichting heeft een gebalanceerd aanbod van taal en economie. Heel leuk is de internationale week in het buitenland: je werkt er aan een project met studenten uit heel Europa.”

– Thanasi Koutsos, student –

Wat word je?

Je bent de rechterhand van je manager en aanspreek­punt van medewerkers. Wat erbij hoort? Events organiseren, projecten ondersteunen, zakenreizen boeken, een teambuilding in elkaar steken, bestellingen plaatsen, … Variatie troef!

Afstudeerrichting 3: Medical Management Assistant

Wil je jouw organisatietalent inzetten in de medische wereld? Bereid je voor met Office Management: Medical Management Assistant.

Wie ben je?

Je bent geboeid door de zorgsector. Bezit een talenknobbel om u tegen te zeggen. En hebt een boon voor softwaretoepassingen. Werk je ook graag met mensen en wil je meer weten over psychologie? Dan zit je hier goed!


“Door de praktijkgerichte lessen en de stage word je goed voorbereid op je job. Er heerst ook een leuke sfeer in de lessen. Er staat altijd iemand voor je klaar: dat geeft een groot gevoel van steun.”

– Caroline Schollen, student –

Wat word je?

Je bent het kloppende hart van een medisch secretariaat. Artsen, patiënten en collega’s kunnen bij jou terecht. Goed om te weten: de zorgsector snakt naar opgeleide mensen zoals jij. Normaal heb je dus zó een job te pakken.