Overslaan en naar de inhoud gaan

Keuzetraject Event- en projectmanagement - Campus Proximus Heverlee

Ben je ondernemend en enthousiast, een teamspeler die graag initiatief neemt en niets liever doet dan organiseren? Zit je hoofd al vol ideeën en ben je niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken? Dan is Event- en projectmanagement je ding! 

Van groots concept tot uitvoering in de kleinste details: je krijgt de logistieke, commerciële en financiële bagage die nodig is om projecten en events tot een goed einde te brengen. De basisprincipes van pr en marketing horen daar ook bij, net als de nodige multimediaskills. En natuurlijk leer je ook de communicatie voor die events in het Nederlands, Frans én Engels tot in de puntjes uit te werken.

stap 1: fundamenten leggen

In de eerste fase verwerf je de noodzakelijke basis voor je verdere opleiding. Je krijgt een doorgedreven taaltraining,  je leert efficiënt werken met ICT-pakketten. Daarnaast verwerf je de nodige juridische en economische kennis en leer je grondig projectmatig werken. Je maakt ook kennis met het werkveld via een veertiendaags project waarin je een projectvoorstel schrijft.

Studieprogramma Event- en projectmanagement (eerste fase)


stap 2: specialiseren en toepassen

In de tweede fase specialiseer je je in eventmanagement en eventcommunicatie. Je leert ook werken met beelden om je evenementen kracht bij te zetten. Je krijgt de nodige financiële bagage en via een small business project wordt je ondernemerschap, zin voor initiatief en zelfstandig werken aangewakkerd. Uiteraard train je je taalvaardigheid in het Nederlands, het Frans en het Engels. Door bedrijfsbezoeken, gastsprekers en een internationale week@home of in het buitenland krijg je nog beter zicht op het beroep en het werkveld.

Studieprogramma Event- en projectmanagement (tweede fase)


stap 3: Beroepspraktijk op eigen benen

Tijdens de derde opleidingsfase ga je nog actiever aan de slag en verdiep je je eventcompetenties. Je brengt je competenties daadwerkelijk in praktijk door voor een externe opdrachtgever een echt event uit te werken. Je loopt een stage van 10 of 12 weken en met het schrijven van een scriptie toon je aan dat je onderzoeksvaardig bent.

Studieprogramma Event- en projectmanagement (derde fase)

 

Bekijk ook nog even het volledige studieprogramma (fase 1 + 2 + 3).