Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Studeren met erkend statuut

Studeren als topsporter, kunstenaar, mantelzorger, ondernemer, werkende student of student met een functiebeperking? Aan UC Leuven-Limburg  kan je je statuut laten erkennen waardoor je vervolgens in aanmerking komt voor onderwijs- en examenfaciliteiten.

  • Topsport op hoog niveau of studeren op hoog niveau? Met het statuut van topsportstudent mag je rekenen op een flexibele studieorganisatie. Zo kan je je twee ambities wellicht combineren. Studenten in Limburg kunnen online een aanvraag  doen of meer informatie krijgen bij topsportstudent.limburg@ucll.be.
    Studenten in Leuven en Diest kunnen online een aanvraag doen of meer informatie krijgen bij topsportstudent.brabant@ucll.be
  • Ben je actief als kunstenaar en heeft dit impact op je studies? Misschien kom je in aanmerking voor het statuut student-kunstenaar. Meer informatie hierover krijg je bij studentkunstenaar@ucll.be
  • Bied je extra ondersteuning aan een zorgbehoevend iemand in je directe omgeving? Denk je in aanmerking te komen voor het statuut student-mantelzorger? Neem dan contact op met de studentendienst van je opleiding.
  • Heb je het idee om een eigen zaak op te starten? Of heb je al een eigen bedrijf opgericht?
    Met StartMinds geven we ondernemerschap een duwtje in de rug!  Voor meer informatie over StartMinds en het statuut student-ondernemer, neem contact op met startminds@ucll.be 
  • Werk je tijdens je studies minstens 80 uren per maand, dan kan je het statuut van werkstudent aanvragen. Dit statuut geeft je faciliteiten die  je ondersteunen om studeren te combineren met je job. Meer informatie kan je aanvragen bij de studentenadministratie van je opleiding.
  • Een tijdelijke of blijvende functiebeperking of leerstoornis hoeft geen belemmering te zijn om met succes te studeren aan UCLL. Soms kan je wel extra ondersteuning gebruiken. Meer informatie over studeren met een functiebeperking en het aanvragen van faciliteiten vind je hier.

Bij de studentendienst van je opleiding kan je in alle vertrouwen terecht voor informatie en advies.