Overslaan en naar de inhoud gaan

Verder studeren - Gezondheid 

Een postgraduaat is een opleiding die je volgt, na je studies en vaak in combinatie met je werk. Het  is bedoeld om je kennis in een vakgebied te verbreden en/of te verdiepen.  In sommige vakgebieden kan je zelfs een bijzondere beroepstitel* behalen. Door in te zetten op levenslang leren kunnen we de kwaliteit van zorg waarborgen. Levenslang leren is  de toekomst!

Wat onze postgraduaten Gezondheid uniek maakt is het modulair systeem waaruit ze zijn opgebouwd. Dat betekent dat je de combinatie van modules  deels of zelfs volledig zelf kan samenstellen. Een postgraduaat op maat dus, dat helemaal past binnen jouw noden en behoeften! Elk postgraduaat bestaat uit vier modules van telkens vijf studiepunten. Om een postgraduaat diploma te behalen, moet je minstens vier modules (20SP) volgen binnen een free, mixed of  fixed systeem!

  • Bij free kan je 4 modules (van telkens 5 studiepunten) volledig zelf kiezen. 
  • Bij mixed kan je minstens 1 van de 4 modules vrij kiezen uit (een voorgedefinieerde lijst van modules). 
  • Bij fixed liggen de modules vast.   

Hoe werkt het?

De UCLL-postgraduaten gezondheid omvatten drie verschillende formats: 
 

1. Free

Onder ‘free’ valt het postgraduaat ‘Advanced Health’. Bij dit postgraduaat mag je je programma volledig zelf samenstellen, vrije keuze. Dit betekent dat je uit een ruim aanbod modules er vier mag kiezen, waarna je het getuigschrift  ‘postgraduaat Advanced Health’ behaalt. Je kan er ook voor kiezen om een aantal modules los te volgen.
 

2. Mixed

Onder ‘mixed’ vallen de postgraduaten ‘gespecialiseerd in’.  Dit houdt in dat je kiest voor een postgraduaat dat zich specialiseert in een bepaald vakgebied, maar waarbij je je programma deels zelf kan samenstellen. Afhankelijk van het postgraduaat kan je een of twee van de vier modules zelf kiezen.
 
 

3. Fixed

Bij de fixed  postgraduaten staat het programma vast en kan je geen modules vrij kiezen.  

*Wens je een Bijzondere Beroepstitel "verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve en spoedgevallenzorg, in de pediatrie en neonatologie, in de oncologie, in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie" aan te vragen, dan kan je in dit modulair systeem je programma verder uitrollen met klinisch onderwijs, aanvullende leerinhouden of eigen keuzes tot 60 studiepunten.

download hier het volledige overzicht postgraduaten gezondheid

> Inhoudelijke vragen? 

Voor algemene inhoudelijke vragen kan je terecht bij karen.vansteenkiste [at] ucll.be of katherine.nelissen [at] ucll.be.

Voor specifieke inhoudelijk vragen over één bepaald postgraduaat, kan je terecht bij de verantwoordelijke van het postgraduaat.  (Dat contact is steeds terug te vinden bij ieder postgraduaat.)

> administratieve vragen? 

Voor campus LiZa in Genk kan je terecht bij lieselotte.neven [at] ucll.be 

Voor campus Gasthuisberg in Leuven kan je terecht bij hilde.dejonghe [at] ucll.be

> kostprijs?

Studiegeld Postgraduaten 

>  Navormingen?

Naast de modules binnen het programma Gezondheid, biedt onze hogeschool ook een uitgebreid aanbod aan navormingen aan.  Je vindt ze hier.

Onze Opleidingsverantwoordelijken Katherine Nelissen en Karen Vansteenkiste doen in  onderstaande video het modulaire systeem nog eens uit de doeken.