Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Energietechnologie:

sla je  vleugels uit

Tijdens de voorbije jaren trokken verschillende studenten energietechnologie via Erasmus naar het buitenland om stages uit te voeren. Omgekeerd kwamen ook buitenlandse studenten naar Campus Diepenbeek voor een stageproject. Er waren al uitwisselingen met Japan, Frankrijk, Spanje, Finland, Denemarken, Tsjechië.

De laatstejaarsstudenten energietechnologie  trekken naar het buitenland voor een studiereis naar Spanje, Duitsland, of zelfs China of de Verenigde Staten. Daar nemen ze een kijkje bij de toonaangevende hightech bedrijven van de toekomst. 

"Aan het einde van mijn opleiding kreeg ik de kans om, samen met mijn studiegenoten en enkele docenten, een trip naar de oostkust van de VS te maken. Een geweldige ervaring! Na afloop van mijn studies ben ik zelfs nog een aantal keer meegeweest als begeleider. Je komt er in aanraking met een totaal andere cultuur: the bigger the better is een echte levensstijl in de VS. Op het programma stonden verschillende bedrijfsbezoeken, maar er was natuurlijk ook tijd voor natuur en cultuur.  Ik houd ongelofelijke herinneringen over aan de USA-reis en het heeft mijn horizon verruimd. Een ervaring die elke student zou moeten meemaken!"

Marco Kuppens