Elektronica-ICT | UCLL

Bachelor Elektronica-ICT

Elektronica-ict: afstudeerrichting ict - robot en drone

Met deze opleiding zorg jij ervoor dat slimme apparaten data kunnen doorgeven via Internet of Things, ontwikkel je vlot apps, bestuur je drones of andere robots én leer je apparaten te ontwikkelen én programmeren! Je kiest in jaar een voor de afstudeerrichting Elektronica of ICT. 

Iets voor jou?
Openvouwen
Vooropleiding?
Openvouwen

Troeven van de opleiding

Praktijkgericht onderwijs & up-to-date technologie 

Je traint in goed uitgeruste labo’s, waar ook professionals komen bijscholen.

100% jobgarantie

Met een bachelor Elektronica-ICT heb je 100% garantie op werk.

Eindwerkonderzoek bij hightech bedrijven

Je ondersteunt een bedrijf uit de regio en legt zo meteen al een sterk eerste contact.

Internationale opportuniteiten

Verleg je grenzen met internationale activiteiten die je als professional op de kaart zetten.

Persoonlijke begeleiding 

Coaching staat bovenaan in onze prioriteitenlijst. Elk van onze docenten is ook een begeleider die je graag verder helpt in je hele studieproces. Wat extra hulp nodig? Je staat er niet alleen voor!

Van virtueel naar reëel

Je werkt op het unieke raakvlak van de digitale wereld met de fysiek tastbare realiteit.

Meteen op jouw maat

Je kiest al in je eerste jaar voor een afstudeerrichting: een stevige basis om Elektronica aan ICT te linken is gegarandeerd! Kies hieronder je afstudeerrichting en klik erop voor meer info over je vakken!

Afstudeerrichtingen

Je kiest al vanaf fase 1 voor jouw afstudeerrichting. Zo word je een sterspeler waar computers verbonden zijn met netwerken. Waar tele­communicatie en multimedia hoofdzaken zijn - en ook onderhoud en herstelling nodig hebben. Overál dus! Jouw precieze weg bepaal je zelf, via je afstudeerrichting!

Over (lands)grenzen heen!

eudres international
Buitenlandse stages + Erasmus

Tijdens de voorbije jaren trokken verschillende studenten elektronica-ICT via Erasmus naar het buitenland om stages uit te voeren.

Omgekeerd kwamen ook buitenlandse studenten naar Campus Diepenbeek voor een stageproject. Er waren al uitwisselingen met Japan, Frankrijk, Spanje, Finland, Denemarken, Tsjechië.

Eudres
EUDR3S2

De ambitie van E³UDRES² is om onze studenten te motiveren en te vormen tot change agents.

Change agents zijn personen in de samenleving die met een open blik kijken naar een complex probleem, die samenwerken met verschillende actoren in het werkveld en die tenslotte een echte verandering teweeg brengen in de regio.

Studentenprojecten

Van auto tot robot

Onze studenten krijgen de vrijheid om hun eigen projecten aan te brengen. Onze alumnus (en inmiddels lector) Kenny Lacroix koos vorig jaar voor telegeleide wagens én het programmeren van ‘onze’ James. Dat is de robot die je in ons promofilmpje door de opleidingen technologie op onze campus in Diepenbeek leidt! 

Interactieve dementieharp

Woonzorgcentrum Toermalien uit Genk wilde haar bewoners met dementie stimuleren om meer te bewegen. Wim Van Laer, bachelor Electronica-ICT, UCLL maakte samen met medestudenten Miriam Laaraj en Ben Luyck een parcours met een digitale, multimedia-harp die geluid en licht produceert.

Door de persoon met dementie elektronisch te volgen, weten medewerkers of familie waar de bewoner zich binnen het woonzorgcentrum bevindt. Tegelijkertijd worden er op het wandeltraject ook fijne gepersonaliseerde ervaringen aangeboden: een filmpje, lievelingsmuziek of een foto van vroeger.

Sensear

Onze studenten Elektronica-ICT en Verpleegkunde maakten muziek tast- en zichtbaar! Sommige dingen klinken ons als muziek in de oren. Voor kinderen met een auditieve beperking is dat spreekwoord niet zo vanzelfsprekend. Sensear zette zich in voor een school voor kinderen met een auditieve beperking.

Ze wilden de kinderen zonder implantaten mee laten dansen op basis van tactiele (trillingen) en visuele (lichtjes) impulsen. Het Koninklijk Instituut voor Doven en Spraakgestoorden (KIDS) heeft al aangegeven dat ze gebruik willen blijven maken van dit product.

weerballon elektronica-ict project

Weerballon

Voor het vak “embedded web controllers” werken de studenten een volledig project uit gebaseerd op embedded en web-based technologie. Één groep koos voor analytische metingen in de verschillende luchtlagen. Ze gingen van start en trokken zelfs de aandacht van het KMI, die hen toegang gaf tot hun eigen weerballons. Zo inspireren onze Moving Minds en het werkveld elkaar in beide richtingen!

Studenten aan het woord

Niemand kan je beter uitleggen wat je studententijd bij Elektronica-ICT zal inhouden dan onze studenten! Ontdek wat zij over deze opleiding te zeggen hebben.

Campus Diepenbeek

Robot van elektronica-ict

Aan de slag met je diploma

Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs. Als professionele bachelor in de elektronica-ICT sta je klaar voor een carrière met focus op:

  •  multimediaontwikkeling
  •  softwareontwikkeling
  •  consumentenelektronica
  •  industriële elektronica
  •  computernetwerkinfrastructuur
  •  webontwikkeling
  •  mobiele communicatie
  •  IT-consultant

Ook kan je terecht in openbare besturen of kan je je als zelfstandige vestigen.

Verder studeren na je bachelor

Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren.

Bij UCLL

Je kan voor een bachelor-na-bachelor kiezen, een programma van 60 studiepunten. Interesse? Dan is Advanced Business Management (keuzetraject Data & Analytics) misschien wel iets voor jou.

Een postgraduaat is eveneens mogelijk, een verdere uitdieping van 20 à 25 studiepunten. Enkele mogelijkheden zijn Data & Analytics, ERP (SAP) en Business-analyse.

Aan de universiteit

Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar

Vragen?

Nog twijfel of vragen? We helpen je graag verder

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

De kwaliteitsfiche kan je hieronder downloaden.

Elektronica-ICT, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Programme type
Eerstvolgende infodag