Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet of Things
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Internet of Things graduaat:

geen science fiction

Slimme keuze om door het volgen van deze opleiding binnen te stappen in de fascinerende wereld van het SMART-gebeuren. Smart cities, smart homes, smart buildings, smart industries, … Het is reeds realiteit vandaag de dag.

iot boomt

Internet of Things (kortweg IoT) boomt. Volgens inschattingen zullen in 2020 ongeveer 20 miljard allerhande smart devices aan het IoT verbonden zijn. De technologie breekt volop door en IoT heeft de specifieke eigenschap dat er toepassingen zijn in zowat iedere sector, van de gezondheidszorg over industrie 4.0 tot transport en logistiek. Er is een grote nood aan techniekers die elektronica en netwerken integreren met intelligente systemen.

geïntegreerde technologie

IoT ligt op het raakpunt van elektronica, netwerken en programmeren. We leiden je op tot de embedded developer (hardware en software) van de smart devices van de toekomst.  Je verwerft hands-on ervaring met smalbandige IoT-netwerken zoals LoRaWAN, NB-IoT en Sigfox met de nodige aandacht voor beveiliging en privacy.

iot–projecten

Je opleiding is doorspekt met geïntegreerde IoT-projecten die gaandeweg groter worden en uitmonden in de realisatie van een eindproef. Zo ben je starklaar om als technieker het Internet of Things mee vorm te geven.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in de IoT- wereld. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Elektronica-ICT te behalen.