Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Orthopedagogie:

Heb je het hart op de juiste plaats? Werk je graag met mensen? Dan kom je helemaal thuis in onze opleiding Orthopedagogie.

Wie ben je?

Je bent in de wieg gelegd als begeleider, want je bent:

  • betrokken – Luisteren, aandacht tonen, interesse hebben, …? check.png
  • representatief – Je voelt je goed in een voorbeeldfunctie. check.png
  • integer – Je bent eerlijk. En omgaan met beroepsgeheim? Dat zal jou geen moeite kosten.check.png
  • empathisch – Je kan je inleven in de situatie van anderen en luistert met respect.check.png
  • assertief – Je open opstellen, helder communiceren, opkomen voor je mening: daarin herken jij jezelf.check.png

De opleiding Orthopedagogie volgen met een speciaal statuut? Bekijk je mogelijkheden!

Heb jij je recent ingeschreven voor de opleiding Orthopedagogie? Dan kan je dit  e-boekje downloaden. Dit boekje maakt je wegwijs in alle ICT-faciliteiten van onze school.  Zo neem je meteen een vliegende start! 

Wat word je?

Ga met jongeren en hun context aan de slag. Maak het leven van personen met een beperking aangenamer. Ondersteun leerlingen in de school. Zie jij je belanden in de gezondheidszorg, denk maar aan de psychiatrie of drughulpverlening? Of wat dacht je van werken in algemeen welzijnswerk, in een asielcentrum, vluchthuis, herstelbemiddeling, justitieel welzijnswerk, slachtofferhulp, ... ? Verdere studies brengen je trouwens nóg een andere toekomst.

Welk traject volg je?

  • werken en studeren via Stuwer in vier academiejaren
  • je bachelor halen na HBO5 (graduaatsopleiding)
  • verkort traject met vrijstellingen volgen: hoe vrijstellingen aanvragen?

Jouw troeven?

In Stuwer kiezen we voor onderstaande uitgangspunten:

1. Werkplekleren: Leren op en omwille van de werkplek. Een orthopedagogische werkplek is een omgeving waar je ervaringen gaat opdoen. Hierover ga je reflecteren zowel vanuit theoretische inzichten als vanuit je persoonlijke ervaringen. Zo kan je je handelen evalueren en indien nodig bijsturen. Het is noodzakelijk om vanaf het begin van de opleiding een werkplek te hebben waar je betaald of onbetaald meewerkt als bachelor orthopedagogie.

2. Referentiekader: Je referentiekader is een raamwerk én een filter dat nieuwe ervaringen en informatie selecteert, ordent en interpreteert. Het geen je al geleerd hebt door eerdere opleiding en je levenservaringen geven we ruimte in deze opleiding.

3. Actieve verantwoordelijkheid voor eigen leerproces: In Stuwer kiezen we bewust om een traject te organiseren voor volwassenen die werken en studeren willen én kunnen combineren. Het aantal uren werksessies op donderdagavond is beperkt waardoor je zelf kiest waar en wanneer je studeert en je competenties ontwikkelt. Dit vraagt een sterke intrinsieke motivatie en een sterke studiediscipline!

Brochure

INFOMOMENTEN ORTHO

Welkom tijdens onze infodagen op campus Diepenbeek (Agoralaan):
zaterdag    11/03/2017 10u00-13u00
zaterdag    06/05/2017 10u00-13u00
woensdag 28/06/2017 15u00-19u00
zaterdag    09/09/2017 10u00-13u00