Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstudent

Combineer je je studies met een tewerkstelling van minstens 80 uren per maand? Dan kan je in aanmerking komen voor het statuut van werkstudent. Dit statuut geeft je faciliteiten die  je ondersteunen om studeren te combineren met je job. Weet dat UCLL voor vele opleidingen ook een werktraject aanbiedt. In deze flexibele trajecten kan je op je eigen tempo een bacheloropleiding behalen, al dan niet in combinatie met je werk. Meer informatie over studeren en werken vind je hier.

Contacten

Voor meer informatie over het statuut werkstudent kan je terecht bij de studentendienst.

Procedure

Stap 1

Je dient je aanvraag voor het statuut van werkstudent in via KU loket. De studentendienst beoordeelt je aanvraag en kent het statuut toe. Je ontvangt hiervan een bevestiging en het attest erkenning statuut.

Stap 2

Je neemt contact op met de  studentendienst om te bespreken welke faciliteiten nodig, redelijk en haalbaar zijn in de opleiding. Om in aanmerking te komen voor examenfaciliteiten, dient je aanvraag ten laatste veertig dagen voor de start van de officiële examenperiode in orde te zijn.

Stap 3

De studentendienst kent de faciliteiten toe via KU loket. Na behandeling van je dossier ontvang je een bevestigingsmail en een attest met de toegekende faciliteiten.  Bij vragen of problemen, of wanneer je situatie wijzigt,  neem je snel opnieuw contact op met de studentendienst.