Overslaan en naar de inhoud gaan

Energietechnologie

 

joel.claes [at] ucll.be (vragen? we helpen je graag verder!)
 

Energie voor jouw toekomstdromen 

Wil jij jouw technisch inzicht inzetten om de wereld een beetje mooier te maken? Wil je niet aan de zijlijn staan toekijken maar zelf de handen uit de mouwen steken en  mee aan de grondslag liggen van innovatieve toepassingen en duurzame oplossingen voor het energievraagstuk? Dan is energietechnologie de stevige basis die jou op weg zet om een duurzame toekomst op te bouwen. 

Geef je studies kleur door een van de afstudeerrichtingen te kiezen en werk mee aan innovatieve projecten. Want een bachelor energietechnologie, dat geeft gegarandeerd vonken! 

 

“Op Pukkelpop deden we een uniek experiment met Baraque Future. Via zonnepanelen, windmolens en een elektriciteitopwekkende dansvloer maakten we elektriciteit voor een podium en de catering.”

Stijn Coemans, student 

Ben jij in de wieg gelegd voor de bachelor energietechnologie? 

checklist 

  • Zonne-energie, windmolenparken, domotica. Het boeit jou enorm. Je droomt ervan om als professional op de werf te staan. 
  • Je houdt ervan om nieuwe technische inzichten op te doen, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen. 
  • Levenslang leren schrikt jou niet af. Van nieuwe technieken wil je meteen het fijne weten. Heerlijk om in een sector te werken die voortdurend vernieuwt en verandert! 
  • Je spreekt al een aardig woordje Engels en wil dit graag nog bijschaven. 
  • Je bent een teamplayer met sterke communicatieve vaardigheden. 

Volg je ASO, BSO of TSO? Dat maakt niet uit! Inzet en motivatie bepalen je slaagkansen.  ​

Een blik achter de schermen

jij kiest je traject  

Stort je op verlichting en domotica, of op elektrische aandrijving, duurzame energiesystemen en verdeelnetten, … Wat wordt het precies? Dat hangt af van je keuzetraject. Je hebt de keuze tussen:

Cleantech: je ontdekt alles over duurzame energie.
Elektrotechniek: elektrische automatisering ken jij straks als je broekzak.

Je kunt de opleiding Energietechnologie ook volgen met een speciaal statuut. Bekijk de mogelijkheden

 

Je bent niet alleen 

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven, maar er komt ook heel wat op je af. Of je nu vragen hebt over je statuut, over hoe je je best voorbereidt op je examens of het leven als student: bij hogeschool UCLL staan we voor je klaar. 

een diploma dat deuren opent 

Deze opleiding transformeert jou op drie jaar tijd in een expert in energietechnologie. Met jouw verbeelding, competenties en technische kennis  doe je de wereld draaien. Elektriciteit, automatisatie en energie hebben weinig geheimen voor jou. 

Waar computers worden toegepast en met elkaar worden verbonden, waar de telecommunicatie (telefoon, gsm-operatoren, radio- en tv-zenders) hoogtij viert, waar multimedia wordt toegepast, waar ontwikkeling en herstelling van elektronische apparatuur nodig zijn, ... Op die en nog veel meer plaatsen word jij verwacht om bestaande en toekomstige toepassingen mee uit te werken!

Met een diploma van pedagogische bekwaamheid kan je ook als leraar aan de slag. 

"In deze opleiding vond ik de perfecte combinatie van theorie en praktijk. We bouwden onze theoretische kennis uit, maar pasten die kennis tijdens de opleiding ook toe in projecten en onze stage." 

Annelies Kinnaer

waarom kiezen voor energietechnologie aan hogeschool UCLL  

Je werkt aan baanbrekende projecten 

Alleen of in groep ga je aan de slag rond belangrijke energievraagstukken. Zo ervaar je al tijdens je studies hoe jouw vaardigheden de wereld kunnen veranderen. Zo pakken we elk jaar uit met een project op Pukkelpop. Wat dacht je van een dansvloer die energie opwekt, 3D-printing met plastic van verzamelde bekertjes of een volledig energie-neutrale zone op de festivalweide? Benieuwd wat jij bedenkt! 

Je leert al doende 

Bij ons wisselen hoorcolleges af met veel praktijk. Uiteraard beschikt onze campus over hypermoderne labo’s waar je kennis maakt met de nieuwste materialen en technieken. Natuurlijk staan onze docenten klaar om je te begeleiden. 

 

je geniet van onze Nauwe samenwerking met de bedrijfswereld 

Wij werken nauw samen met hightechbedrijven en daar profiteer jij van. Zo kan je in de meest innovatieve ondernemingen aan de slag voor projecten en stages. De samenwerking wordt zeer levendig gehouden met studiebezoeken in binnen- en buitenland, voordrachten door specialisten en labozittingen in gespecialiseerde bedrijven.