Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Energietechnologie:

Energietechnologie
 

energie voor jouw toekomstdromen 

 

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken en mee aan de grondslag liggen van innovatieve toepassingen en duurzame energie-oplossingen ? Wil je via technisch inzicht  de wereld een beetje mooier maken? 

Een bachelor energietechnologie, dat geeft gegarandeerd  vonken!  Je krijgt bij ons een stevige basis die jou op weg zet om een duurzame toekomst op te bouwen. Geef je studies kleur door een van de afstudeerrichtingen te kiezen en werk mee aan projecten waar jij gepassioneerd door bent. 

“Op Pukkelpop deden we een uniek experiment met Baraque Future. Via zonnepanelen, windmolens en een elektriciteitopwekkende dansvloer maakten we elektriciteit voor een podium en de catering.”

Stijn Coemans, student 

vonkt het bij jou AL?
 

  • Zonne-energie, windmolenparken, domotica?  Het boeit je enorm. Je droomt ervan om als professional op de werf te staan. 
  • Je houdt ervan om nieuwe technische inzichten mee te krijgen én wil daar hands-on mee bezig zijn. 
  • Je ziet het volledig zitten om in een sector te werken die voortdurend vernieuwt en verandert Ook van innovatieve technieken wil je meteen het fijne weten: nu en in de toekomst.
  • Je hebt al wat basiskennis Engels en wil die graag bijschaven. 
  • Je bent een teamplayer met sterke communicatieve vaardigheden - of wil dat worden.
     

Volg je ASO, BSO of TSO? Dat maakt niet uit! Inzet en motivatie bepalen je slaagkansen.  ​Achteraf heb je een diploma dat deuren opent!

"In deze opleiding vond ik de perfecte combinatie van theorie en praktijk. We bouwden onze theoretische kennis uit, maar pasten die ook toe in projecten en onze stage." 

Annelies Kinnaer

jij kiest je traject  

Stort je op verlichting en domotica, of op elektrische aandrijving, duurzame energiesystemen en verdeelnetten, …

 Wat wordt het precies? Dat hangt af van je keuzetraject. Je hebt de keuze tussen:

  • Cleantech: je ontdekt alles over duurzame energie.

  • Elektrotechniek: elektrische automatisering ken jij straks als je broekzak.

 

Je kunt de opleiding Energietechnologie ook volgen met een speciaal statuut. Bekijk de mogelijkheden

 

waarom kiezen voor energietechnologie aan hogeschool UCLL  

Je leert al doende 

Bij ons wisselen hoorcolleges af met veel praktijk. Uiteraard beschikt onze campus over hypermoderne labo’s waar je kennis maakt met de nieuwste materialen en technieken. Natuurlijk staan onze docenten klaar om je te begeleiden. 

 

Je werkt aan baanbrekende projecten 

Alleen of in groep ga je aan de slag rond belangrijke energievraagstukken. Zo ervaar je al tijdens je studies hoe jouw vaardigheden de wereld kunnen veranderen. Zo pakken we elk jaar uit met een project op Pukkelpop. Wat dacht je van een dansvloer die energie opwekt, 3D-printing met plastic van verzamelde bekertjes of een volledig energie-neutrale zone op de festivalweide? Benieuwd wat jij bedenkt! 

je geniet van onze Nauwe samenwerking met de bedrijfswereld 

Wij werken nauw samen met hightechbedrijven en daar profiteer jij van. Zo kan je in de meest innovatieve ondernemingen aan de slag voor projecten en stages. De samenwerking wordt zeer levendig gehouden met studiebezoeken in binnen- en buitenland, voordrachten door specialisten en labozittingen in gespecialiseerde bedrijven. 

je bent niet alleen 

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven, maar er komt ook heel wat op je af. Of je nu vragen hebt over je statuut, over hoe je je best voorbereidt op je examens of het leven als student: bij hogeschool UCLL staan we voor je klaar.  Dat gaat ook heel wat verder: heb je voor je project hulp nodig? Ben je niet helemaal mee?  Onze lectoren zijn ook je coaches en soms zelfs je link naar innovatieve vakoverschreidende oplossingen!

onze limburgse opleidingen technologie