Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Toegepaste Informatica:

Toegepaste informatica

 

DE TROEVEN

 

De wereld van technologie heeft jou heel wat te bieden!  Aan de UC Leuven-Limburg word je meer dan iemand die speelt met bits en bytes door een opleiding die deze troeven centraal stelt:

        

      

Iets voor jou?

Wie je bent

 • Je hebt een logische, analytische geest en oog voor de aanwezige structuren in je omgeving.
 • Het bedrijfsleven spreekt je aan, je staat open voor vernieuwing en je bent bereid om levenslang bij te leren.
 • Je wil leren communiceren en samenwerken op een vlotte manier, op maat van jouw toekomstige job.
 • Je ziet een sterk praktijkgerichte opleiding van 3 jaar (modeltraject) helemaal zitten.
 • Je inzet, motivatie en leergierigheid bepalen vooral je kans op slagen

WAT JE WORDT

 • Elk bedrijf heeft informatici nodig, waardoor je vlot een job kan vinden in lijn met je eigen interesses.
 • Je job als IT’er is niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven.

 

Voorbeelden van functies: softwaredeveloper, businessanalyst, systemadministrator, IT consultant, ...

Startpositie

voorkennis

Je hebt geen voorkennis nodig. Met vragen over vrijstellingen, opleidingsprogramma e.a. kan je terecht bij de studietrajectcoaches van Toegepaste Informatica.

Onze studententrajectcoaches helpen je met alle vragen die een invloed kunnen hebben op je traject.

 

Heroriënteer je?

Semester 1 of semester 2: we gaan zo snel mogelijk samen met jou na of je vrijstellingen kan krijgen. Inschrijven is mogelijk doorheen het ganse academiejaar, welke vakken je zal volgen stemmen we met je af. We ondersteunen je met taalcoaches, studiecoaches én studentenbegeleiders.

DE TROEVEN UITGELICHT

 • 6  keuzetrajecten 

  Jij specialiseert je in wat je het liefste doet:

  Allround 
   Software Development
   Business IT

   Infrastructure & Cybersecurity
  Digital Experience

  Artificial Intelligence (AI)

 • Praktijkgericht 

  Je krijgt een theoretische basis, maar je leert vooral door te doen.   Je  wordt dus ook betrokken in lopende onderzoeksprojecten - die mooi op je cv staan!    Ook de sfeer zit er steeds goed in! 
   

 • Op jouw maat mét persoonlijke begeleiding 

  Afgestemd op wat jij nodig hebt.  Enthousiaste docenten en betrokken studiebegeleiders loodsen je door je digitale parcours. Ontdek wat onze studenten erover te zeggen hebben en hun eigen projecten.

 • 100% jobzekerheid 

  Een diploma in TI geeft je een vrijgeleide naar heel wat jobs, meteen nadat je bent afgestudeerd. Wil je liever verder studeren? Ook dat is geen enkel probleem.

 • Internationale ervaring 

  In de les zitten is maar een klein deel van wat Moving Minds doen. Ze verschuiven hun blik via projecten, onderzoek, stage en/of internationale uitwisselingen.  Samen met bedrijven en organisaties, gaan ze op zoek naar nieuwe kansen.

de keuzetrajecten

Je maakt bij toegepaste informatica via de combo van theorie praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle aspecten van IT.  Wat je keuze ook is: je blijft niet enkel mee in de voortdurend veranderende digitale wereld maar geeft die ook vorm.

De Keuzetrajecten

SOFTWARE DEVELOPMENT

In dit keuzetraject ontwikkel jij vlot toekomstgerichte en schaalbare software voor mobiele, web- en andere applicaties. Python en Java zijn slechts het startpunt; je gaat individueel én in team aan de slag met geavanceerde frameworks & tools.

BUSINESS IT MANAGEMENT

Dit keuzetraject bereid je voor op een rol als ondernemende bruggenbouwer tussen de technische en business kant van IT. Via innovatieve technologie optimaliseer jij de werking van organisaties, in overleg met (internationale) collega’s en partners.

INFRASTRUCTURE & CYBERSECURITY

Met dit keuzetraject kent het internet geen geheimen voor je: jij maakt kennis met allerhande technologieën. Zo leer je onder andere hoe thuisnetwerken én die van grote bedrijven te automatiseren én beveiligen. Maar je weet ook precies hoe streamingservices films en series bij je thuis krijgen en hoe je je kan wapenen tegen cyberaanvallen.

DIGITAL EXPERIENCE

In het keuzetraject Digital Experience ga je op zoek naar de creatieve & visuele kant van IT: je codeert een aantrekkelijke User Interface en maakt gebruik van VR en AR om een virtuele wereld tot leven te brengen. Je werkt samen met studenten Creative Media Management aan originele 3D toepassingen volgens de principes van gamification op maat van de eindgebruiker.

ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE (AI)*

Artificiële intelligentie of ‘AI’ is een sterk groeiend domein dat de komende jaren ons dagelijkse leven zal veranderen. Van chatbots tot zelfrijdende auto’s: achter de schermen werken experts die aan de slag gaan met de toenemende hoeveelheid data en hoe deze om te zetten tot bruikbare input voor zelflerende machines.

 

*Het afronden van dit keuzetraject in combinatie met de succesvolle toepassing van AI in projecten en stages van de derde fase leidt tot het behalen van de ‘Artificiële Intelligentie’ afstudeerrichting op je diploma.

ALLROUND

Ontdek je tijdens de eerste helft van de opleiding een brede interesse in de verschillende aangeboden domeinen en wil je graag afstuderen als polyvalente IT’er? Dan hoef je bij ons geen keuze te maken: een combinatie van keuzevakken en projecten uit de 5 specialisaties geeft je ook een gegeerd profiel op de jobmarkt.

 

sebastiaan.boussauw [at] ucll.be (vragen? we helpen je graag verder!)

vraag de brochure aan