Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervolgopleidingen voor leraren

Wil je al graag weten wat je na je educatieve bachelor kan studeren?
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar is je leerhonger nog niet helemaal gestild?
Heb je al wat ervaring als leraar, maar wil je jezelf verder ontplooien? 
Wil je doorgroeien in het onderwijs?
Hogeschool UCLL biedt kwalitatieve en vernieuwende vervolgopleidingen die je helpen om sterker uit de hoek te komen op de arbeidsmarkt of je lerarenloopbaan een nieuwe richting te geven.
 
 

KIES voor een bachelor-na-bachelor of VOLTIJDS POSTGRADUAAT

Een banaba is een bacheloropleiding die je kan volgen na een andere bachelor of master. Zonder een bachelor of master kan je dus niet starten aan een banaba. Banaba’s zijn verbredende en/of verdiepende opleidingen van 60 studiepunten die je kan volgen in één of meerdere jaren. Ze sluiten nauw aan bij educatieve bachelors en versterken je lerarenprofiel en de mogelijke arbeidskansen. Voor sommige banaba’s gelden specifieke toelatingsvoorwaarden. Een deeltijdse banaba is combineerbaar met je werk en/of gezinsleven. Je hoeft geen leerkrediet in te zetten om een banaba te volgen. Wanneer je een banaba tot een goed einde brengt, ontvang je een bijkomend bachelordiploma. 
 
 

campus heverlee

campus diepenbeek

Combineer je job met een postgraduaat

Postgraduaten zijn kortlopende opleidingen van minstens 20 studiepunten die verder bouwen op een bachelor- of masteropleiding. Ze beogen een verbreding of verdieping van de  competenties die je reeds verwierf. Een postgraduaat is combineerbaar met je werk en/of gezinsleven. Nadat je  een postgraduaat voltooit, ontvang je een erkend getuigschrift. Credits die je verwerft in een postgraduaat, kan je nadien ook inzetten in een aanverwante banaba. Met vrijstellingen kan je zo op kortere tijd een bijkomend diploma behalen.
 
 

campus heverlee

campus diepenbeek