Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar worden: mogelijke trajecten

Als leerkracht in het kleuter-, lager of secundair onderwijs sta je aan het roer van de volgende generatie. Of je nu een diploma secundair onderwijs of al een bachelor- of masterdiploma hebt behaald, of je nu van de schoolbanken of uit de privésector komt, de combinatie maakt met een huidige job en/of gezin: bij Hogeschool UCLL vind je een opleidingstraject dat bij je past, mét persoonlijke begeleiding, ruimte voor eigen inbreng en véél praktijk. Stap je aan bo(o)rd in Diepenbeek, Diest of Heverlee?
 
Hogeschool UCLL biedt tal van trajecten op maat zodat iedereen de kans krijgt om zich te ontpoppen tot een bezielde leraar die écht verschil maakt voor kinderen en jongeren en de toekomst mee vormgeeft.
 

Hieronder zetten we de mogelijkheden overdag, ’s avonds of in het weekend voor jou op een rijtje.

Kies  jouw gewenste studierichting, studievorm, studielocatie op basis van je huidig diploma of je werksituatie.  Dat leidt jou naar jouw mogelijke trajecten  om leraar te worden.

 

studierichting


studielocatie

diepenbeek     diest     heverlee

 

al behaalde diploma

geen secundair onderwijs   

secundair onderwijs   

 bachelor of master 

bachelor of master + lerarendiploma 
 

werksituatie


 

Wat zeggen studenten en oud-studenten over de lerarenopleiding?

 

“De opleiding is niet alleen enorm praktijkgericht, maar je krijgt de kans om een eigen stijl van lesgeven te ontwikkelen. In boeken staat het allemaal mooi beschreven, maar tijdens de opleiding maak je samen met docenten je eigen handleiding.”

Jens Vos, oud-student

 

“Je hebt als student de touwtjes zelf in handen, maar je staat er nooit alleen voor. Ik kon te   allen tijde  hulp of ondersteuning inroepen van lectoren, mentoren, stagecoördinatoren en medestudenten. Iedereen staat voor je klaar. De toegankelijkheid van lectoren, hele goede opvolging tijdens praktijkstages  en het teamwerk binnen UCLL in ons leertraject is geruststellend.”

Thomas Van Baelen, student

“Mentoren informeren ons dat onze studenten sterk staan in hun vakkennis. We zorgen permanent voor diepgang in onze cursussen zodat jij helemaal voorbereid bent voor een schitterende carrière in het onderwijs.”

Nick Wouters, docent