Overslaan en naar de inhoud gaan

na je bachelor- of masterdiploma...
 

leraar kleuteronderwijs worden

  Je kan  via een verkort  dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest in 2 jaar. Lees meer of contacteer een trajectcoach.

  Met een bachelordiploma kan je in het tweede jaar van de dagopleiding bachelor Kleuteronderwijs in Diepenbeek instappen. Je opleiding duurt dan 2 jaar. Contacteer een trajectcoach.

  Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 3 jaar.  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, duurt de opleiding 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Of je kan leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 2 à 3 jaar. Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, duurt de opleiding 1 à 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar lager onderwijs worden

 Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan verkort je traject tot 1 jaar.  Lees meer of   contacteer een trajectcoach.

 Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar.  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, duurt de opleiding 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Studenten met een bachelor/masterdiploma zonder onderwijsbevoegdheid, volgen een studietraject van 2 jaar.  Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar SECUNDAIR onderwijs worden

  Je kan via de verkorte educatieve bachelor Secundair Onderwijs (VEB) in Heverlee of Diepenbeek na 1 jaar dagonderwijs of 2 jaar avondonderwijs les geven in de vakken op basis van je vooropleiding. Hiermee behaal je je pedagogische bekwaamheid, voorheen gekend als de specifieke lerarenopleiding of D-cursus. Lees meer of  contacteer een trajectcoach.

  Wil je andere onderwijsvakken geven, dan je vooropleiding aangeeft, dan kan je kiezen uit 2 onderwijsvakken uit het secundair onderwijs, en volg je daarin 2,5 jaar dagonderwijs in Diepenbeek.  Daarbovenop kan je lesgeven in de vakken op basis van je vooropleiding. Je kan ook via avondonderwijs (2 à 3 lesavonden per week) in Diepenbeek een diploma halen voor 2 onderwijsvakken in het secundair onderwijs, aangevuld met de vakken op basis van je diploma. De avondopleiding biedt 6 onderwijsvakken aan: biologie, Engels, Frans, Nederlands, project algemene vakken en wiskunde.  Contacteer een trajectcoach.

 Heb je een diploma met onderwijsbevoegdheid, dan kan je  in 1 jaar 1 (extra) onderwijsbevoegdheid behalen in dagonderwijs, of 2 onderwijsvakken in 2 jaar dagonderwijs in Heverlee of Diepenbeek. In avondonderwijs in Diepenbeek kan je na 2 jaar avondonderwijs  (1 lesavond per twee weken) een diploma in 1 of een extra onderwijsvak behalen. Twee onderwijsvakken kan je geven na 3 jaar avondonderwijs bij 1 lesavond per week. Contacteer een trajectcoach.

 

“Wat mij het meest beviel aan de opleiding is de goede ondersteuning. Ik kon altijd met al mijn vragen en bezorgdheden terecht bij de lectoren. Hier ben je niet ‘maar een student’, maar je hebt ook een stem binnen de opleiding. Je wordt serieus genomen.”

Evelien Natens, oud-student

 

"Je krijgt les in kleine groepjes. Iedereen helpt elkaar. Er is een ontzettend leuke sfeer. En je krijgt ongelooflijk veel hulp en ondersteuning van docenten. Ik heb nog nergens zoveel persoonlijke begeleiding en respect gekregen. Voor ieders situatie is er een aangepast rooster. Het is een plezier om op deze manier een tweede studie te doen."

Tosca Roofthooft, student