Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je al een lerarendiploma?
 

leraar kleuteronderwijs worden

  Met een bachelordiploma Lager Onderwijs kan je in 1 jaar tijd in dagopleiding in Diepenbeek een bachelor Kleuteronderwijs behalen. Heb je een bachelordiploma Secundair Onderwijs, dan volg je een dagopleiding van 2 jaar. Contacteer een trajectcoach.

 Behaalde je al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid, maar wil je werken met een andere doelgroep? Dan  kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid?  Dan kan je via een verkort  dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest op 1 jaar tijd. Lees meer of contacteer een trajectcoach.

 Wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep, kan ook leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 1 à 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar lager onderwijs worden

Behaalde je al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid, maar wil je werken met een andere doelgroep? Dan  kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een lagere school. De opleiding duurt 2 jaarLees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan verkort je traject tot 1 jaar.  Lees meer of   contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar secundair onderwijs worden

 Heb je een diploma met onderwijsbevoegdheid, dan kan je in 1 jaar 1 (extra) onderwijsbevoegdheid behalen in dagonderwijs, of 2 onderwijsvakken in 2 jaar dagonderwijs in Heverlee of Diepenbeek. In avondonderwijs in Diepenbeek kan je na 2 jaar avondonderwijs  (1 lesavond per twee weken) een diploma in 1 of een extra onderwijsvak behalen. Twee onderwijsvakken kan je geven na 3 jaar avondonderwijs bij 1 lesavond per week. Contacteer een trajectcoach.