Overslaan en naar de inhoud gaan

LERAAR KLEUTERONDERWIJS WORDEN
 

Heb je een diploma secundair onderwijs?

  Dan kan je een educatieve bachelor kleuteronderwijs behalen in 3 jaar in het dagonderwijs in Diest, Heverlee of Diepenbeek.  Lees meer.

  Je kan ook via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.
 

heb je een bachelor- of masterdiploma? 

  Dan kan je  via een dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest of Diepenbeek  met eventuele vrijstellingen. Contacteer een trajectcoach.

  Je kan  via een verkort  dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest in 2 jaar. Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je op één jaar tijd het diploma kleuteronderwijzer behalen. Contacteer een trajectcoach.

  Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Of je kan leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 2 à 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.


heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding, of EEN bachelor onderwijs? 

  Dan kan je  via een dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest of Diepenbeek  met eventuele vrijstellingen. Contacteer een trajectcoach.

  Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je via een verkort  dagtraject op 1 jaar tijd het diploma kleuteronderwijzer behalen in DiestContacteer een trajectcoach.

 Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Je kan ook leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar worden in 1 à 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

 

“Alle lessen bevatten nuttige informatie waarmee je ook daadwerkelijk aan de slag kan. Je krijgt voldoende tijd om stage voor te bereiden, en de docenten coachen en begeleiden je zowel bij de stages als bij de lessen.”

Xante Schoovaerts, student

“We staan écht dichtbij onze studenten. We kijken naar hen als persoon, niet als nummer. We hebben oog voor hun welbevinden en hun behoeften op elk moment, zoeken samen naar oplossingen bij eventuele moeilijkheden en volgen hun groei- en leerproces van kortbij op.”

Kathleen Roosen, begeleider