Overslaan en naar de inhoud gaan

leraar LAGER onderwijs worden
 

heb je een diploma secundair onderwijs?

  Dan kan je een educatieve bachelor lager onderwijs behalen in 3 jaar in het dagonderwijs in Diest, Heverlee of Diepenbeek.  Lees meer.

  Je kan ook via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.
 


heb je een bachelor- of masterdiploma? 

  Dan kan je  via een dagtraject leraar lager onderwijs worden in Diest, Heverlee of Diepenbeek  in 3 jaar met eventuele vrijstellingen. Contacteer een trajectcoach.

  Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Lees meer of   contacteer een trajectcoach.

  Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel avond- en weekendtraject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Studenten met een bachelor/masterdiploma zonder onderwijsbevoegdheid, volgen een studietraject van 2 jaar.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.


heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding, of een bachelor onderwijs? 

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan verkort je traject tot 1 jaar.  Lees meer of   contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

 

 

“Geleidelijk en in kleine stappen krijg je hier de kans om te groeien. Onder goede begeleiding doe je de juiste praktijkervaringen op om zelfzeker voor de klas te kunnen staan.”

Fin Haegemans, oud-student

“Nu ik zelf in het werkveld sta, merk ik pas hoe veel ik aan de pedagogisch-didactische lessen heb. Het voorbereiden van mijn lessen loopt dankzij de opleiding heel erg vlot.””

Sarah Vervloessem, oud-student