Overslaan en naar de inhoud gaan

avond- en WEEKENDONDERWIJS
 

LERAAR KLEUTERONDERWIJS WORDEN

  Heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Of met een bachelor- of masterdiploma  kan je leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 2 à 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Of met je huidig onderwijsdiploma, kan je ook leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar worden in 1 à 1,5 jaar. Lees meer of contacteer een trajectcoach.

 

LERAAR LAGER ONDERWIJS WORDEN

  Heb je een diploma secundair onderwijs, dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Na een bachelor- of masterdiploma kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach

 Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je ook kiezen voor een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Studenten met een bachelor/masterdiploma zonder onderwijsbevoegdheid, volgen een studietraject van 2 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar.   Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

LERAAR SECUNDAIR ONDERWIJS WORDEN

  Heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kan je een educatieve bachelor Secundair Onderwijs behalen in 4 jaar in het avondonderwijs in Diepenbeek.  Lees meer of contacteer een trajectcoach.

  Ben je loodgieter, bakker, kapper, schrijnwerker of heb je een ander beroep? Heb je een getuigschrift of diploma secundair onderwijs en/of een graduaatsdiploma. En heb je minimum 3 jaar relevante werkervaring? Dan kan je dankzij een educatief graduaat in Heverlee of Diepenbeek. vanuit je werkervaringen leraar worden in het technisch of beroepssecundair onderwijs? Dat kan in avondonderwijs op 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma, dan kan je via de verkorte educatieve bachelor Secundair Onderwijs (VEB) in Heverlee of Diepenbeek na  2 jaar avondonderwijs les geven in de vakken op basis van je vooropleiding. Hiermee behaal je je pedagogische bekwaamheid, voorheen gekend als de specifieke lerarenopleiding of D-cursus. Lees meer of  contacteer een trajectcoach.

  Wil je andere onderwijsvakken volgen dan je vooropleiding aangeeft? Dan volg je de educatieve bachelor Secundair onderwijs en kies je 2 onderwijsvakken uit het secundair onderwijs. Kies je voor avondonderwijs, (Diepenbeek)  dan duurt je opleiding 4 jaar en volg je 2 à 3 lesavonden per week.  Behalve de onderwijsvakken, krijg je ook pedagogisch-didactische vakken en doe je stage. De avondopleiding biedt 6 onderwijsvakken aan: biologie, Engels, Frans, Nederlands, project algemene vakken en wiskunde.  Contacteer een trajectcoach.

 Heb je een bachelor-of masterdiploma èn een specifieke lerarenopleiding of een bachelor onderwijs? Dan kan je in 2 (of 3) jaar avondonderwijs 1 extra onderwijsbevoegdheid behalen. Je volgt dan gemiddeld 1 lesavond per week. Kies je voor 2 onderwijsvakken, dan duurt je opleiding 3 jaar met een gemiddeld van 2 lesavonden per week. Contacteer een trajectcoach.

 

 

“Er wordt heel praktisch gedoceerd met veel aandacht voor kwalitatieve lesvoorbereidingen, en zoveel mogelijk verbanden met concrete lessituaties. Hierdoor kan elke student met een gerust gevoel voor de klas gaan staan.”

Andreas Boeckx, oud-student

“Ik ben 55 jaar.  Ik heb als verpleegkundige in de ouderenzorg gewerkt, zowel als thuisverpleegkundige als als hoofdverpleegkundige binnen een woonzorgcentrum. Na een ongeval en een knieprothese kon ik mijn werk als verpleegkundige niet meer doen. Ik volg nu de educatieve graduaatsopleiding voor het middelbaar onderwijs, in het avondtraject. Ik zit in een kleine, leuke groep. Ik krijg de tools om aan de slag te gaan in de praktijk. Lectoren staan altijd klaar om te helpen en uitleg te geven. Zij moedigen me echt aan. Deze opleiding is een echte aanrader als je een nieuwe start wil nemen.”

Els Neegers, student