Overslaan en naar de inhoud gaan

AAN HET WERK EN LERAAR WORDEN
 

lERAAR KLEUTERONDERWIJS WORDEN

  heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Of met je bachelor- of masterdiploma, kan je leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 2 à 3 jaar.  Als je al een diploma onderwijs behaald hebt, kan je je traject verkorten tot 1 à 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar lager onderwijs worden

  Heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 4 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar.  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, duurt de opleiding 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Studenten met een bachelor/masterdiploma zonder onderwijsbevoegdheid, volgen een studietraject van 2 jaar Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar secundair onderwijs worden

  Heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kan je een educatieve bachelor secundair onderwijs behalen in 4 jaar avondonderwijs.  Lees meer of contacteer een trajectcoach.

  Ben je loodgieter, bakker, kapper, schrijnwerker of heb je een ander beroep? Heb je een getuigschrift of diploma secundair onderwijs en/of een graduaatsdiploma. En heb je minimum 3 jaar relevante werkervaring? Dan kan je dankzij een educatief graduaat in Heverlee of Diepenbeek. vanuit je werkervaringen leraar worden in het technisch of beroepssecundair onderwijs. Dat kan in dagonderwijs op 1.5 jaar of in avondonderwijs op 3 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je via de verkorte educatieve bachelor Secundair Onderwijs (VEB) in Heverlee of Diepenbeek na 2 jaar avondonderwijs les geven in de vakken op basis van je vooropleiding. Hiermee behaal je je pedagogische bekwaamheid, voorheen gekend als de specifieke lerarenopleiding of D-cursus. Lees meer of  contacteer een trajectcoach.

  Wil je andere onderwijsvakken geven, dan je  bachelor- of masterdiploma aangeeft, dan kan je  via avondonderwijs (2 à 3 lesavonden per week) in Diepenbeek een diploma halen voor 2 onderwijsvakken in het secundair onderwijs, aangevuld met de vakken op basis van je diploma. De avondopleiding biedt 6 onderwijsvakken aan: biologie, Engels, Frans, Nederlands, project algemene vakken en wiskunde.  Contacteer een trajectcoach.

 Heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding, of een bachelor onderwijs? Dan kan je   in Diepenbeek na 2 jaar avondonderwijs  (1 lesavond per twee weken) een diploma in 1 of een extra onderwijsvak behalen. Twee onderwijsvakken kan je geven na 3 jaar avondonderwijs bij 1 lesavond per week. Contacteer een trajectcoach.