Overslaan en naar de inhoud gaan

AL een lerarendiploma EN EEN BIJKOMEND DIPLOMA of getuigschrift BEHALEN
 

LERAAR KLEUTERONDERWIJS WORDEN

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Je kan  via een verkort  dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest in 1 jaar tijd. Lees meer of  contacteer een trajectcoach.

  Je kan ook leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar worden in 1 à 1,5 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar lager onderwijs worden

  Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 2 jaar. Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 1 jaar tijd.  Lees meer of  contacteer een trajectcoach.

 Er bestaat ook een flexibel traject in Heverlee (FLLLEX) om leraar lager onderwijs te worden. Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Deze avond- en weekendopleiding kan je combineren met een job in of buiten het onderwijs. Afhankelijk van je jobinvulling adviseren we je een spreiding van het programma. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar.  Lees meer  of contacteer een trajectcoach.

 

leraar secundair onderwijs worden

 Je kan een extra onderwijsbevoegdheid behalen voor 1 of 2 vakken, zowel in dagonderwijs (Heverlee of Diepenbeek) , als in avondonderwijs (Diepenbeek). In de dagopleiding is de studieduur 1 jaar ( 1 onderwijsvak) of 2 jaar ( 2 onderwijsvakken). In de avondopleiding varieert de studieduur tussen 2 ( keuze voor 1 onderwijsvak ) of 3 jaar ( keuze voor 1 of 2 onderwijsvakken). Contacteer een trajectcoach.

 

OF schrijf je in voor een bachelor-na-bachelor

Een banaba is een bacheloropleiding die gevolgd wordt na een andere bachelor of master. Banaba’s zijn verbredende en/of verdiepende opleidingen van 60 studiepunten die je kan volgen in één of meerdere jaren. Ze sluiten nauw aan bij educatieve bachelors en versterken je lerarenprofiel en de mogelijke arbeidskansen. Voor sommige banaba’s gelden specifieke toelatingsvoorwaarden. Een deeltijdse banaba is combineerbaar met je werk en/of gezinsleven. Je hoeft geen leerkrediet in te zetten om een banaba te volgen. Wanneer je een banaba tot een goed einde brengt, ontvang je een bijkomend bachelordiploma. 

 

combineer je job met een postgraduaat

Postgraduaten zijn kortlopende opleidingen van minstens 20 studiepunten die verder bouwen op een bachelor- of masteropleiding. Ze beogen een verbreding of verdieping van de  competenties die je reeds verwierf. Een postgraduaat is combineerbaar met je werk en/of gezinsleven. Nadat je  een postgraduaat voltooit, ontvang je een erkend getuigschrift. Credits die je verwerft in een postgraduaat, kan je nadien ook inzetten in een aanverwante banaba. Met vrijstellingen kan je zo op kortere tijd een bijkomend diploma behalen.

 

 

“Binnen de banaba Buitengewoon Onderwijs heb ik anders leren kijken naar kinderen. Als juf is het belangrijk dat je kan omgaan met alle kinderen van je klas. Ook met diegenen die het een beetje moeilijker hebben. Door deze extra opleiding heb ik nog meer leren kijken naar waar kinderen non-verbaal eigenlijk om vragen.”

Esther Verbeeck, oud-student