Overslaan en naar de inhoud gaan

werkzoekend en leraar worden


Als werkzoekende kan je in aanmerking komen voor  tal van gratis lerarenopleidingen die UCLL organiseert in samenwerking met VDAB.  Het zijn  OnderwijsKwalificerende OpleidingsTrajecten (OKOT) d.w.z. graduaats- of bacheloropleidingen die erkend zijn door de VDAB. Ze leiden op tot knelpuntberoepen.

Als je werkzoekende bent en deze opleiding past in je traject naar de arbeidsmarkt, kan je via een VDAB-opleidingscontract studeren. Je behoudt dan je uitkering en krijgt vrijstelling van de arbeidsmarkt. Meer nog: VDAB betaalt je inschrijvingsgeld en leermateriaal. Je komt ook in aanmerking voor vergoedingen, zoals een verplaatsingsvergoeding en terugbetaling van kosten van kinderopvang. 

 

DIEPENBEEK


DIEST

HEVERLEE

 


 

"Ik was op zoek naar een dankbaarder beroep. Als leerkracht zal ik mijn droom kunnen waarmaken: kinderen helpen groeien in hun ontwikkeling, hen zien vooruitgaan door de dingen die ik aanbreng."

Jessy Merckx (39), student, voormalig vertegenwoordigster

““Ik wil met mensen werken, interageren, niet de hele dag achter een bureau in een kantoor zitten. Ik zoek veelzijdigheid en dat vind ik in de taken van een leerkracht.”

Pinar Tasci (44), student, voormalig stewardess