Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Energietechnologie:

De wereld draait niet zonder energie. Alleen wordt die met de dag duurder en schaarser. Wil jij er mee zorg voor dragen en onze groene toekomst veiligstellen? Word dan een crack in Energietechnologie!

Wie ben je?

‘Energietechnologie: ik wist niet eens dat het een ópleiding was. Zit ik hier dan wel op mijn plaats?’ Jazeker, als jij je hierin herkent:

  • Zonne-energie, windmolenparken, domotica, … Dat is helemaal jouw ding. Je droomt er nu al van om als professional op een werf te kunnen staan!
  • Je wilt een opleiding met veel praktijk. Maar zet ook graag je tanden in een flinke brok theorie.
  • Diploma ASO, BSO of TSO, … wat maakt het uit? Niets, voor ons! Want jouw inzet en motivatie bepalen hier je slaagkansen.
  • Levenslang bijleren? Dat schrikt jou niet af. Want de energietechnologie gaat vooruit, dus jij moet mee.
  • Je werkt graag samen, maar trekt evengoed je plan op je eentje. Je staat ook te popelen om je Engels en je communicatievaardigheden te versterken.

Je kunt de opleiding Energietechnologie ook volgen met een speciaal statuut. Bekijk de mogelijkheden.

“Voor veel lessen mag je in groep werken aan een project, net zoals in het echte bedrijfsleven. Tijdens de springuren kun je er bijvoorbeeld tijd in steken, het studiecentrum van de school is daar de ideale plek voor.”

– Stijn Coemans, student –

Wat word je?

De driejarige opleiding bombardeert jou tot een expert in Energietechnologie. Stort je op verlichting en domotica, of op elektrische aandrijving, duurzame energiesystemen en verdeelnetten, … Wat wordt het precies? Dat hangt af van je keuzetraject. Je hebt de keuze tussen:

  • Cleantech: je ontdekt alles over duurzame energie.
  • Elektrotechniek: elektrische automatisering ken jij straks als je broekzak.

“Op Pukkelpop hadden we een uniek experiment met Baraque Future. Via zonnepanelen, windmolens en een elektriciteit opwekkende dansvloer maakten we elektriciteit voor een podium en de catering.”

– Stijn Coemans, student –

De troeven?

Energietechnologie volgen aan UC Leuven-Limburg? Dat gaat vonken geven! Want jij mag rekenen op:

  • veel praktijk: oefening baart kunst. Daarom ben jij vaak aan de slag in onze hypermoderne labo’s en bevriende hightechbedrijven.
  • persoonlijke begeleiding: gedreven docenten coachen je. En betrokken studiebegeleideres stippelen graag mee je traject uit.
  • hoge tewerkstellingskansen: goed geschoolde technici als jij zijn érg gegeerd. Jij slaat dus in no time een job aan de haak.

Je volgt de opleiding Energietechnologie op Campus Diepenbeek. Natuurlijk kun je van daaruit ook op buitenlands avontuur.