Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten en alumni aan het woord

Het behalen van mijn diploma Accountancy-Fiscaliteit heeft de deur geopend naar mijn eerste werkervaring als boekhoudster. Toch besefte ik dat het behalen van een masterdiploma nog meerdere deuren kon openen, zoals naar mijn huidig beroep: auditor. Daarom volgde ik een schakeljaar bij KULeuven, gevolgd door een master Handelswetenschappen.
Deze master spreidde ik over twee jaren en combineerde ik met een parttime betrekking als boekhoudster. Ik ben ongelofelijk blij dat ik eerst een professionele bachelor behaald heb, omdat hier de nadruk op praktijkkennis en -ervaring wordt gelegd. Deze grondige basis zorgde ervoor dat ik sneller vertrouwd geraakte met concepten in de bedrijfswereld. Wanneer ik een academische bachelor zou behaald hebben, was de aanpassing naar het bedrijfsleven veel groter geweest. In mijn ogen is dit de perfecte combinatie van twee waardevolle opleidingen.

Dakota Vermaelen

Studeren aan de UCLL biedt je allerlei mogelijkheden aan voordat je afgestudeerd bent. Internationalisering is daar één van. Dankzij een breed netwerk kan je ervoor kiezen om aan een binnen -of buitenlandse partnerinstelling te studeren in het vijfde semester. Daarbovenop kan je daarna ook in alle uithoeken van de wereld stage lopen in het laatste semester. Relaties, netwerk en ervaring kunnen uitbouwen in het buitenland op jonge leeftijd als een boekhouder- fiscalist is een mooie stap voorwaarts richting de toekomst.
De eerste leuke en interessante beproeving krijg je al aangeboden in het tweede jaar want dan ga je een week op internationale business week. Zelfs al is de boekhoud- en fiscale wetgeving verschillend van land tot land blijft de essentie hetzelfde. Het is een geweldige opportuniteit om je kennis te kunnen verbreden in verschillende talen. Je leert er ook veel culturen kennen en ontmoet geweldige personen van over de hele wereld. Maar nog veel belangrijker, je groeit als persoon. Kortom, deze kans, dat UCLL je toereikt, moet je met beide handen grijpen want het is de ideale voorbereiding en springplank voor het professionele beroepsleven.

Toon Oostvogels

"De lectoren zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Zij slagen erin om een eerder complexe, constant wijzigende materie vertrekkende vanaf nul mee te geven, zodat je op het einde een totaalplaatje aan boekhoudkundige en fi scale kennis meehebt. Bij de accountant van de toekomst wordt het inboeken van facturen en het opstellen van aangiftes vervangen door het verlenen van een optimaal advies. Ook deze verandering komt doorheen de opleiding steeds meer en meer aan bod."

Robbe Vandenplas

"De opleiding Accountancy-Fiscaliteit biedt met het oog op de toekomst het grootste gamma aan mogelijkheden. Je kan na deze drie bachelorjaren nog alle richtingen uit. Je bent voorbereid op de arbeidsmarkt, je kan opteren voor een postgraduaat of een Banaba aangeboden op UCLL of je kan, wat mij persoonlijk het meest aanspreekt, met dit diploma verschillende universitaire richtingen uitkiezen. Bovendien krijg je als student Accountancy-Fiscaliteit de kans om kennis te maken met de internationale wereld wat een enorme meerwaarde betekent. Zo is er de internationale businessweek in het tweede jaar, er zijn tal van Erasmusmogelijkheden. Het is aan ons om deze kansen met beide handen te grijpen. "

Thomas Vanhaverbeke