Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Office management:

Event- en projectmanagement - Campus Proximus Heverlee

Ben je ondernemend en enthousiast, een teamspeler die graag initiatief neemt en niets liever doet dan organiseren? Zit je hoofd al vol ideeën en ben je niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken? Dan is Event- en Projectmanagement je ding! 

Van groots concept tot uitvoering in de kleinste details: je krijgt de logistieke, commerciële en financiële bagage die nodig is om projecten en events tot een goed einde te brengen. De basisprincipes van pr en marketing horen daar ook bij, net als de nodige multimediaskills. En natuurlijk leer je ook de communicatie voor die events in het Nederlands, Frans én Engels tot in de puntjes uit te werken.

stap 1: fundamenten leggen

In de eerste fase verwerf je de noodzakelijke basis voor je verdere opleiding. Je krijgt een doorgedreven taaltraining,  je leert efficiënt werken met ICT-pakketten. Daarnaast verwerf je de nodige juridische en economische kennis en leer je grondig projectmatig werken. Je maakt ook kennis met het werkveld via een veertiendaags project waarin je een projectvoorstel schrijft.

programma opleidingsfase 1 


stap 2: specialiseren en toepassen

In de tweede fase specialiseer je je in eventmanagement en eventcommunicatie. Je leert ook werken met beelden om je evenementen kracht bij te zetten. Je krijgt de nodige financiële bagage en via een small business project wordt je ondernemerschap, zin voor initiatief en zelfstandig werken aangewakkerd. Uiteraard train je je taalvaardigheid in het Nederlands, het Frans en het Engels. Door bedrijfsbezoeken, gastsprekers en een internationale week@home of in het buitenland krijg je nog beter zicht op het beroep en het werkveld.

programma opleidingsfase 2 


stap 3: Beroepspraktijk op eigen benen

Tijdens de derde opleidingsfase ga je nog actiever aan de slag en verdiep je je eventcompetenties. Je brengt je competenties daadwerkelijk in praktijk door voor een externe opdrachtgever een echt event uit te werken. Je loopt een stage van 10 of 12 weken en met het schrijven van een scriptie toon je aan dat je onderzoeksvaardig bent.

programma opleidingsfase 3 

 

Bekijk ook nog even het opleidingsprogramma in meer detail:

Opleidingsprogramma

 

Stages en projecten 

Vanaf de eerste fase krijg je een veertiendaags project voorgeschoteld. Je staat dus meteen met je voeten in de praktijk. Zo weet je waar deze opleiding je naartoe brengt.

In de tweede fase richt je in groep een eigen onderneming op in het Small business project: je leert er al doende hoe het er in de bedrijfswereld aan toe gaat. Je maakt kennis met allerhande actuele thema’s en vaardigheden die onmisbaar zijn voor een eventmanager anno 2020.  Wil je graag de handen uit de mouwen steken en extra ervaring opdoen dan kan je kiezen voor het keuzevak eventmanagement.

In de derde fase tenslotte zet je een echt event op poten en je sluit af met een binnen- of buitenlandse stage en scriptie.

Heb je ambities om bedrijven te adviseren? Dan kun je kiezen voor een onderzoeks- of innovatieproject. Ook je engagement voor de studentenwerking kun je via studentenparticipatie omzetten in studiepunten.

Droom je van je eigen bedrijf, dan kun je reeds tijdens je studies onder deskundige begeleiding van start gaan. Vanaf opleidingsfase 2 vervang je dan je stage en scriptie door de opstart van je eigen bedrijf.


Aan de slag 

Waar kun je zoal aan de slag? Heel wat sectoren liggen voor je open. Wat dacht je van een functie als creative office manager of project- en eventassistent?

In elk geval, overal waar een project of event te organiseren valt, sta jij op de eerste rij!

campus 

Event- en Projectmanagement wordt gegeven op Campus Proximus Heverlee, bij Leuven.