Overslaan en naar de inhoud gaan

In de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing, krijg je een bedrijfseconomische vorming met een uitgesproken focus op marketing.

Commercieel denken en werken, dat lijkt je wel wat? Ben je geboeid door de wereld van verkoop en marketing? Heb je een grote belangstelling voor social media en andere vormen van communicatie? Producten of diensten uitbouwen tot een sterk merk zit je als gegoten? Verkoopcijfers analyseren vind je boeiend? Of droom je van je eigen bedrijf, voel je de passie van de ondernemer?

Dan is de afstudeerrichting Marketing de ideale start voor jou. Je leert er klantgericht denken en ondernemen. Een prima voorbereiding op een mooie commerciële carrière in een ruim aanbod van sectoren.

Bovendien kun je in Leuven via keuzetrajecten zelf je accenten leggen in functie van je eigen interesses. De drie belangrijkste keuzetrajecten zijn: verdieping marketing, communicatie en multimedia. In Diepenbeek maak je in het 3de jaar de keuze tussen sales management en innovatief marketing management.

Bij UC Leuven-Limburg is de praktijk nooit veraf. Via cases, business games, bedrijfsbezoeken en talrijke projecten leer je de bedrijfswereld van heel dichtbij kennen. Ook kun je tijdens je opleiding zelf een bedrijf opstarten.

Welke jobmogelijkheden zien we voor je?

Trade marketeer, sales executive, sales manager, product manager, brand manager, e-commerce manager, social media manager, account manager, communication manager, pr-verantwoordelijke, marktonderzoeker, ondernemer, sales analist….

Heb je een internationale achtergrond of wil je de uitdaging aangaan om te studeren met een internationale groep van studenten en volledig in het Engels, kijk dan zeker ook naar ons  BBM programma. Dit is een variant van de Nederlandstalige marketingopleiding en leidt tot hetzelfde diploma.

Heb je zin om je Business Management/Marketing  studies  in het buitenland te starten én elk jaar in een ander land te studeren, klik dan door naar de BME website. Je beleeft ten volle de internationale sfeer, een fantastische voorbereiding op een loopbaan in de internationale bedrijfswereld.  Je rondt bovendien je studies af met twee diploma's.