Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Verpleegkunde:

draag zorg voor je ambities  

Heb je een hart voor mensen? En kriebelen je vingers om anderen te verzorgen? Mooi zo! Onze maatschappij zit op jou te wachten. En de opleiding verpleegkunde stoomt je klaar.
 
Verpleegkunde is een veelzijdige studie. Tijdens de opleiding tot bachelor Verpleegkunde aan hogeschool UCLL word je voorbereid op een uitdagende functie in de zorgsector waarbinnen jij echt een verschil kan maken. Bij ons vul je je rugzak met kennis. Die zet je meteen om in de praktijk tijdens je stages waar je proeft van verschillende zorgdomeinen, van een heelkundige afdeling tot thuis- of ouderenzorg. 
 
Zo ontdek je al snel waar je grootste passies liggen en leer je vlot met patiënten en collega’s communiceren. Het is dan ook geen toeval dat onze campussen pal langs de grootste zorginstellingen van de regio liggen. Samen met onze buren creëren we innovatieve stagevormen die jou definitief op weg zetten naar een droombaan in de zorg. 
 
Een blik op Verpleegkunde@UCLL in 1 minuut? >>>
 

"Tijdens mijn opleiding ben ik gegroeid als persoon en dit neem ik mee in alle aspecten van mijn leven. Ik voel me beter als mens.”

Marie-Astrid Vinckx   

is verpleegkunde jou op het lijf geschreven? 

checklist 

  • Je bent zorgzaam, sociaal en gaat graag met mensen om.  
  • Je wil werken met je hoofd, handen én hart
  • Je komt op voor jouw rechten en die van je patiënten. 
  • Wetenschap en innovatie boeien je mateloos. 
  • Je bent ondernemend en houdt van variatie en uitdagingen. 
  • Stilzitten is niet aan jou besteed. 
  • Je wil graag een job met veel verantwoordelijkheid, misschien wel als leidinggevende. 

 

jij kiest je traject 

Bij UCLL kies je het traject dat het best bij jouw unieke situatie past. Uiteraard bieden we  de studies verpleegkunde aan in het voltijds dagonderwijs. 

Als je al over een HBO5-diploma (België) beschikt, is onze brugopleiding de kortste weg naar een bachelor Verpleegkunde. 

Je kan werken en studeren ook combineren. Als werkzoekende kan je - onder bepaalde voorwaarden - je studies hoger onderwijs ook volgen via de VDAB.   Daarnaast biedt FeBi sinds kort financiële ondersteuning voor geïnteresseerden die uit een andere sector komen en verpleegkunde willen studeren.

je bent niet alleen 

Vrijheid én verantwoordelijkheid. Oneindige kansen en uitdagingen. Bij de UCLL weten we als geen ander dat studeren leuk maar ook stresserend is. Daarom kan je altijd rekenen op onze lectoren en je studentencoach, of je nu kampt met examenstress of twijfels over je studiekeuze.  
 
 
 
 

een diploma dat deuren opent  

Na een boeiende studie van vier jaar ben je  polyvalent verpleegkundige. Verpleegkundige is een knelpuntberoep met veel werkzekerheid. Je kan onder meer aan de slag in ziekenhuizen en woon- en zorginstellingen. Wil je werken met patiënten, ouderen, mensen met een beperking of kinderen? Zie je je toekomst eerder in de geestelijke gezondheidszorg? Dat kan allemaal! 
 
En er zijn nog veel meer mogelijkheden… Je bachelor opent de deuren naar een carrière als leidinggevende, lector, (beleids)medewerker bij een overheidsinstelling of farmaceutisch bedrijf. Of misschien droom je wel van een internationaal avontuur in de ontwikkelingssamenwerking? 
 
Je kan natuurlijk ook kiezen voor een vervolgopleiding en je nog verder specialiseren.  

“UCLL is geen school, UCLL is een familie.”

Céline Vangelabbeek   

waarom kiezen voor verpleegkunde aan ucll 

Je leert van de pro's 

Wereldvreemde professors? Die vind je niet bij ons! We werken nauw samen met regionale en universitaire ziekenhuizen. Veel van onze lectoren hebben een tweede baan in de gezondheidszorg. Zo verneem je uit de eerste hand hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer. 

Je werkt met hoofd en handen 

Verpleegkunde is een wetenschappelijke richting waar je een stevige theoretische dosis meekrijgt. Daarnaast steek je de handen uit de mouwen in de simulatielabs en tijdens je stage. Je kan er gebruik maken van de meest moderne materialen en hightech snufjes. 

Je leert meer dan verplegen 

Je leert niet zomaar een berg skills aan, maar krijgt ook het grotere plaatje mee. Zo leer je niet enkel een infuus prikken, maar ontdek je ook hoe de achterliggende anatomie werkt en hoe je met patiënten kan omgaan. We bereiden je mee voor op een eventuele leidinggevende functie. 

een blik achter de schermen
 

ucll Verpleegkunde op social media