Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je een hart voor mensen? En kriebelen je vingers om anderen te verzorgen? Mooi zo! Onze maatschappij zit op jou te wachten. En de opleiding Verpleegkunde stoomt je klaar.

Wie ben je?

Of verpleegkunde studeren iets voor jou is? Even checken.
  • Je werkt graag voor en met mensen en staat te popelen om in een team aan de slag te gaan.
  • Je bent een sociaal beestje, geëngageerd om op te komen voor de rechten van je patiënt. 
  • Je respecteert iedereen, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en barst van de empathie.
  • Je bent bereid om een grondige theoretische kennis te verwerven en wordt niet afgeschrikt door wetenschappelijke inzichten. Met je kritische houding wil je de zorg nóg beter maken.
  • Je droomt ervan om op de werkvloer je hoofd, handen en hart te gebruiken.

Verpleegkunde is een aanrader als je er 100% voor gaat. Als je het graag doet, haal je er enorm veel voldoening uit.

Liesbeth Colson, student

Wat word je?

Na vier jaar studeren ben jij een polyvalente verpleegkundige. Ga aan de slag in een universitair centrum, regionaal ziekenhuis of woon- en zorginstelling. Kies voor eerstelijnszorg of geestelijke gezondheidszorg. Of toon je meerwaarde bij een overheidsdienst, onderwijsinstelling of ontwikkelingssamenwerkingsproject. Maar je kan ook aan de slag in een commerciële setting zoals een farmaceutisch bedrijf. Je kunt echt alle kanten op na je opleiding tot verpleegkundige. Ook verder studeren is een optie!

Welk traject volg je?

 VDAB Ondersteuning

  • Als werkzoekende kan je je studie hoger onderwijs volgen via VDAB. Via de site van de VDAB kan je de voorwaarden om in aanmerking te komen terugvinden.

Troeven

“Een opleiding Verpleegkunde kan ik overal volgen. Waarom kiezen voor UC Leuven-Limburg?” Goede vraag! Ons antwoord:
  1. inspirerende omgeving – Jouw campus ligt naast een zorginstelling, dat is de theorie létterlijk naast de praktijk. Veel lectoren en gastprofessoren werken trouwens zelf in de sector.
  2. mix van onderwijsvormen – Je hebt hoorcolleges, werkcolleges, practica, simulatielabs, zelfstudie, … Al vanaf het eerste jaar sta je in de praktijk tijdens een stage. 
  3. persoonlijke studiebegeleiding – Verpleegkunde studeren doe je niet alleen. Het contact met je lectoren is laagdrempelig. Bovendien krijg je een persoonlijke studentencoach.
  4. internationale ervaringen – Je wil verpleegkunde over de grenzen heen ervaren? Wordt geregeld!

Naarmate de stage vorderde, voelden we ons meer klaar voor het echte werkveld. We waren niet meer ‘de student’, maar een volwaardig lid van een multidisciplinair team.

Melanie Bzdenga, student