Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociale readaptatiewetenschappen:

Kinderen en jongeren zoeken hun weg. Met de hulp van ouders, leerkrachten en de omgeving lukt dat meestal wel … maar soms ook niet.  In dat geval is bijkomende hulp wenselijk en soms ook nodig. Als jeugdprofessional ga je met diverse betrokkenen samen aan de slag.

Wie ben je?

Sociale Readaptatiewetenschappen spreekt je aan. Even checken of dit jouw ding is.

  • De leefwereld van kinderen en jongeren boeit je.
  • Je bent een uitmuntend luisteraar.
  • Onverwachte en complexe situaties zoals eet- en slaapproblemen,ontwikkelingsvragen,spijbelen, pesten, depressief  of agressief gedrag, groepsconflicten,verontrustende thuissituaties ... dagen je uit. 
  • Je vindt het een uitdaging om zowel individueel als met gezinnen en groepen aan de slag te gaan.
  • Je bent graag bereid om je handen uit de mouwen te steken in gewone maar ook in spanningsvolle opvoedingssituaties.
  • Je beschikt over een flinke portie gedrevenheid om samen met anderen hierover na te denken en te handelen.
  • Het onverwachte daagt je uit, ...

Je mag Sociale Readaptatiewetenschappen trouwens ook volgen met een speciaal statuut.
Bekijk je mogelijkheden.

" Als eerstejaarsstudente voelde ik me direct heel erg welkom, had onmiddellijk een goed gevoel bij deze school. Ook bij de lectoren voel je direct dat er weinig afstand is, iets vragen vormt absoluut geen probleem. Voor sommige vakken werken we in kleine klasgroepen wat een veilig en  vertrouwd gevoel geeft. De school zelf speelt ook in op het welbevinden van de studenten door middel van individuele gesprekken.”

Axelle, student

Wat word je?

Waar jij na drie jaar studeren precies terechtkomt? Keuze genoeg, want het sociale en het pedagogische werkveld is heel breed. Ga aan de slag in een opvoedingswinkel, een kinderdagverblijf of een voorziening in de jeugdzorg. Toon je meerwaarde in de buitenschoolse opvang, een onderwijsomgeving, een voorziening voor minderjarigen met een beperking, een afdeling in de kinderpsychiatrie  of een centrum voor minderjarige asielzoekers.

Of blijf verder studeren na je Sociale Readaptatiewetenschappen. Eén ding staat vast: de toekomst lacht je toe.

“Tijdens de opleiding krijg je uitgebreid de kans om een authentieke begeleidersstijl te ontwikkelen. De zoektocht naar je krachten en valkuilen als jeugd-professional verloopt met de nodige ondersteuning van docenten en medestudenten. Het voortdurend reflecteren over jezelf en je eigen kunnen is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het helpt uiteindelijk wel om stevig in je schoenen naar het werkveld te stappen.”

Joke, afgestudeerde

De troeven?

De opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen is uniek in Vlaanderen. Hier zit je goed om een echte jeugdprofessional te worden. Waarom? Hierom:

  1. perfecte voorbereiding – jij krijgt de kans om de theorie voortdurend te toetsen aan de praktijk.
  2. internationale contacten – wil je graag een buitenlands avontuur beleven? Dat werken we graag samen met je uit!
  3. sterke studiebegeleiding – hoe verwerk je zoveel leerstof? Wat met je faalangst? Hoe stippel je jouw studieparcours uit? Professionele begeleiders geven je het antwoord.

“In mijn eerste jaar liep ik al meteen stage maar kreeg ik bovendien een reeks academische vakken. Deze combinatie van praktijk en theorie is ideaal om later met jongeren te kunnen werken.”

Elias, student

Sociale Readaptatiewetenschappen studeren doe je in Heverlee, op een steenworp van studentenstad Leuven.

Analytisch nummer: 
2426020000