Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

Maak werk van jouw engagement

Ben jij geïnteresseerd in het verhaal achter de mensen? En wil je hen de levenskwaliteit schenken die ze verdienen? Mooi! De opleiding Sociaal Werk helpt je op weg.
 

Wat maakt van jou een sociaal werker?

  • Jij voelt onrust in je hele lijf wanneer een ander geen eerlijke kansen krijgt
  • Jij bent een waar luisterend oor
  • Jij kunt het beste in iemand naar boven halen en altijd een objectieve blik op de zaken werpen

dsc_5710.jpg

“De praktijkervaringen confronteerden me met de dagelijkse realiteit van hulpverlening. Het zette me aan het denken en motiveerde me om de theorie nog grondiger te bestuderen, zodat je sterker staat. Tijdens de opleiding heb ik ook mezelf als persoon en professional beter leren kennen.”

Aïsha, student

Wat word je?

De professionele bachelor Sociaal Werk omvat twee trajecten, nl. het traject Sociaal Werk en het traject HR. Je diploma bombardeert jou na afronding officieel tot ‘Maatschappelijk Assistent’. Daarmee ligt de brede sociale sector aan jouw voeten. Dus, wat word je?

Sociaal werker

Binnen het Traject Sociaal Werk zijn drie afstudeerrichtingen mogelijk, opgesteld zodat jij je kan verdiepen in het domein dat jou het meest aanspreekt. Meer info nodig? We got you covered, klik op de knop onderaan om de drie afstudeerrichtingen in meer detail te bekijken.

Afstudeerrichting Maatschappelijke Advisering

Jij maakt mensen wegwijs tijdens de kwetsbare momenten in hun leven.
Bij een buurtdienst, arbeidsbemiddelaar, vakbond, Noord-Zuidorganisatie, sociale rechtsbedeling,

Afstudeerrichting Maatschappelijk Werk

Je helpt mensen die minder kansen krijgen en gelooft in hun groei.
In de jeugdzorg, ouderenzorg, gezondheidszorg, onderwijsbegeleiding, bij een OCMW, …

Afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk

Jij versterkt de banden tussen individuen, groepen en de samenleving.
Bij een jeugddienst, cultuurcentrum, actiegroep, straathoekwerkorganisatie, vormingsinstelling,

Meer info over het traject sociaal werk

hr-professional

Je vertrekt van het recht op waardig werk voor iedereen.
Bij een personeelsdienst, hr-afdeling, uitzendkantoor, adviesbureau, opleidingscentrum, ...

Meer info over het traject HR
 

Waarom kiezen voor Sociaal Werk aan UCLL?

dsc_5771.jpgverbondenheid tussen student en docent

Vrijheid én verantwoordelijkheid. Oneindige kansen en uitdagingen. Bij UCLL weten we als geen ander dat studeren leuk maar ook stresserend is. Daarom kan je altijd rekenen op onze lectoren en je studentencoach, of je nu kampt met examenstress of twijfels over je studiekeuze.  


 

meester_van_het_vak_-_lr.jpgJe wordt meester in je vak

Om het beste in jou naar boven te halen evalueren we de opleiding regelmatig. Frequente bevragingen bij studenten, het werkveld en afgestudeerden zorgen ervoor dat jij jaar na jaar van een professionele en praktijkgerichte opleiding kan genieten die het werkveld écht nodig heeft.  Onze partners reiken je daarbovenop enorm boeiende stages aan en ook het buiteland, is nooit ver weg.

 

dsc_5868.jpgwie wil, studeert gewoon verder

Je hebt je professionele bachelor sociaal werk afgerond, maar wil je kennisveld nog verreiken? Geen probleem. Dit bachelordiploma opent deuren. Je kan doorstromen naar BaNaBa's, Postgraduaten, en meer. Wil je eerst wat werkervaring opdoen en daarna terug komen voor een Postgraduaat? Ook dat is geen enkel probleem.

 

 

time_group_-_lr.jpgjouw tijd staat centraal

In een zoektocht naar efficiëntie en effectiviteit introduceren we vanaf academiejaar 2019 - 2020 het 4/5e principe. Je bent 4 dagen per week aanwezig op de campus en hebt gegarandeerd 1 vrije dag om te werken aan groepsprojecten, af te spreken met stagebedrijven, enzovoort. De overige 4 dagen kennen een indeling volgens thema, zodat je je steeds kan focussen op één thema per dag.

 

“De docenten inspireerden me door de kennis die ze bezitten, door hun manier van kijken naar de wereld en door hun eigen praktijkervaringen.”

Bram, student

Literatuur om in te duiken

sociaal_werk_3d.jpgWil je je na het lezen van onze webpagina's nog verder verdiepen in de professionele bacheloropleiding Sociaal werk en het beroep? Dan bevelen we het boek "Sociaal werk. De studie en het beroep" aan dat medewerkers van deze opleiding publiceerden.

Meer info over het boek en bestellen

UCLL Sociaal Werk op social media

Analytisch nummer: 
2426010000