Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

Wie ben je?

Ben jij geïnteresseerd in het verhaal achter de mensen? En wil je hen de levenskwaliteit schenken die ze verdienen? Mooi! Maak werk van jouw engagement.  De opleiding Sociaal Werk helpt je graag op weg.

Onze opleiding bestaat uit verschillende afstudeerrichtingen in twee trajecten.  Je kiest bij de start van je opleiding voor het traject Sociaal werk of het traject HR.

Kies je voor het traject Sociaal Werk, dan maak je op het eind van je eerste semester een keuze uit Maatschappelijk Werk, Maatschappelijke Advisering of Sociaal-Cultureel Werk.

Wat maakt van jou een sociaal werker?

  • Jij voelt onrust in je hele lijf wanneer een ander geen eerlijke kansen krijgt?
  • Jij bent een waar luisterend oor?
  • Jij kunt het beste in iemand naar boven halen en hebt een objectieve blik op de zaken?

“De praktijkervaringen confronteerden me met de dagelijkse realiteit van hulpverlening. Het zette me aan het denken en motiveerde me om de theorie nog grondiger te bestuderen, zodat je professioneel sterker staat. Tijdens de opleiding heb ik ook mezelf als persoon beter leren kennen.”

Aïsha, student

Wat word je?

De professionele bachelor Sociaal Werk omvat twee trajecten: het traject Sociaal Werk en het traject hr. Je diploma bombardeert jou officieel tot ‘Maatschappelijk Assistent’. Daarmee ligt de brede sociale sector aan jouw voeten. Dus, wat word je?

Sociaal werker

Binnen het Traject Sociaal Werk zijn drie afstudeerrichtingen mogelijk, zodat jij je kan verdiepen in het domein dat jou het meest aanspreekt. Meer info nodig? We got you covered, klik op de knop onderaan om de drie afstudeerrichtingen in meer detail te bekijken.

Afstudeerrichting Maatschappelijke Advisering

Jij maakt mensen wegwijs tijdens de kwetsbare momenten in hun leven.
Je werkt  bij een buurtdienst, arbeidsbemiddelaar, vakbond, Noord-Zuidorganisatie, sociale rechtsbedeling, ...

Afstudeerrichting Maatschappelijk Werk

Je helpt mensen die minder kansen krijgen en gelooft in hun groei.
Je werkt  in de jeugdzorg, ouderenzorg, gezondheidszorg, onderwijsbegeleiding, bij een OCMW, …

Afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk

Jij versterkt de banden tussen individuen, groepen en de samenleving.
Je werkt bij een jeugddienst, cultuurcentrum, actiegroep, straathoekwerkorganisatie, vormingsinstelling, ...

Meer info over het traject sociaal werk

hr-professional

Je vertrekt van het recht op waardig werk voor iedereen.
Je werkt bij een personeelsdienst, hr-afdeling, uitzendkantoor, adviesbureau, opleidingscentrum, ...

Meer info over het traject HR
 

UCLL Sociaal Werk op social media

Waarom kiezen voor Sociaal Werk aan UCLL?

dsc_5771.jpgverbondenheid tussen student en docent

Vrijheid én verantwoordelijkheid. Oneindige kansen en uitdagingen. Bij UCLL weten we als geen ander dat studeren leuk maar ook stresserend is. Daarom kan je altijd rekenen op onze lectoren en je studentencoach, of je nu kampt met examenstress of twijfels over je studiekeuze.  


 

 

 Je wordt meester in je vak

 Om het beste in jou naar boven te halen evalueren we de opleiding  regelmatig. Frequente bevragingen bij studenten, het werkveld en afgestudeerden zorgen ervoor dat jij jaar na jaar van een professionele en praktijkgerichte opleiding kan genieten die het werkveld écht nodig heeft.  Onze partners reiken je daarbovenop enorm boeiende stages aan en ook het buiteland, is nooit ver weg.

 

 

dsc_5868.jpgwie wil, studeert gewoon verder

Je hebt je professionele bachelor sociaal werk afgerond, maar wil je kennisveld nog verreiken? Geen probleem. Dit bachelordiploma opent deuren. Je kan doorstromen naar BaNaBa's, Postgraduaten, en meer. Wil je eerst wat werkervaring opdoen en daarna terug komen voor een Postgraduaat? Ook dat is geen enkel probleem.

 

 

 

jouw tijd staat centraal: 4/5e onderwijs

In een zoektocht naar efficiëntie en effectiviteit introduceerden we  het 4/5e principe.
Je bent 4 dagen per week aanwezig op de campus en hebt gegarandeerd 1 vrije dag om te werken aan groepsprojecten, af te spreken met stagebedrijven, enzovoort. De overige 4 dagen kennen een indeling volgens thema, zodat je je steeds kan focussen op één thema per dag.

“De docenten inspireerden me door de kennis die ze bezitten, door hun manier van kijken naar de wereld en door hun eigen praktijkervaringen.”

Bram, student

Analytisch nummer: 
2426010000