Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

traject sociaal werk

Indien er een sociaal werker in jou verscholen zit, ben je hier aan het juiste adres! Leer alles over het traject Sociaal Werk en haar afstudeerrichtingen op deze pagina.

Afstudeerrichtingen van het traject sociaal werk

Opdat je de opleiding volledig op jouw wensen kan afstemmen voorzien we drie afstudeerrichtingen. Afhangende van waar jouw interesse naar uitgaat kies je voor de afstudeerrichting maatschappelijk advisering, sociaal-cultureel werk of maatschappelijk werk. Elk van deze afstudeerrichtingen kennen een zorgvuldig samen gesteld programma dat jou een meester van dat vak maakt.

Zit je nu al vol met vragen? Goed! Nieuwsgierigheid is altijd positief. Klik op een van onderstaande knoppen om het studieprogramma, alsook andere informatie van de afstudeerrichting naar wens te ontdekken. Kijk onderaan deze pagina om het studieprogramma van Fase 1 van jouw opleiding te zien.

Maatschappelijke advisering

Sociaal-Cultureel werk

Maatschappelijk werk

dsc_5689.jpg

Studieprogramma

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar welke vakken jou het komend jaar wegwijs zullen maken in de wereld van het Sociaal Werk. Om dat op te lossen raadpleeg je onderstaande tabel die fase 1 van de opleiding weergeeft.

P.S. : Fase 1 van de opleiding is voor iedereen die kiest voor het traject Sociaal Werk hetzelfde, ongeacht voor welke afstudeerrichting je kiest. Vanaf fase 2 en fase 3 gaat de opleiding steeds dieper in op de afstudeerrichting waar jij koos aan het eind evan opleidingsfase 1. De laatste 2 fasen van je opleiding zijn daardoor  veruit het meest praktijkgericht en zitten boordevol unieke ervaringen. Om een blik te werpen op wat fase 2 en 3 inhoudt voor de verschillende afstudeerrichtingen, klik je op desbetreffende afstudeerrichting in het navigatiemenu links, of op een van de knoppen hierboven.

Studieprogramma Fase 1

Het studieprogramma voor fase 1 wordt binnenkort aangevuld.

Studieprogramma fase 2 en 3

Om het studieprogramma van fase 2 en 3 te zien, klik je op een van de afstudeerrichtingen hierboven, of in de menubalk links.

 

studieprogramma meer in detail

Toekomstige sociaal werkers verwerven tijdens hun opleiding heel wat competenties.

Opleidingsprofiel Bachelor Sociaal Werk (Opleidingsdoelstellingen).

STUDIEPRoGRAMMA Bachelor in het sociaal werk (programmagids).